Ronald Koeman to ako tréner FC Barcelona nemal ľahké. Holanďan prevzal tím v lete 2020 po sezóne, ktorú prerušila pandémia a zdrvujúca prehra, ktorú tím utrpel v zápase Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Navyše práve počas jeho pôsobenia došlo k slávnemu Messiho faxu a vypuknutiu aféry Barçagate. Súčasný manažér holandskej reprezentácie sa v rozhovoroch trpko vyjadril o svojom bývalom zamestnávateľovi.

Nižšie uvádzame úryvky z vyjadrení Ronalda Koemana v rozhovore pre reláciu Dobré ráno Eredivisie:

"Byť trénerom Barçy je útok na duševné zdravie. Je oveľa príjemnejšie byť hráčom Barcelony ako trénerom a Xavi ako Katalánec a syn klubu to určite uznáva. Je to najťažšia práca, akú som kedy robil, trpel som tlakom a stresom."

"Xavi prišiel z Kataru a potom sa pripojil k Barcelone. Nebol zvyknutý na zlé hodnotenia, dostával len chválu. Tlač sa na vás zameriava. Ak sa niečo nepodarí, je to chyba trénera. Aj ja som cítil stres a tlak."

V celom vyhlásení dal Koeman jasne najavo, že chápe Xaviho zatrpknutosť a že práca trénera FC Barcelona je nevďačná. V jednom má Holanďan určite pravdu: na obdobie, keď bol hráčom Barçy, má príjemnejšie spomienky ako na obdobie, keď bol jej trénerom.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.