Druhé vystúpenie Ansu Fatiho vo farbách Brightonu po návrate po zranení. Tento 21-ročný krídelník sa objavil na ihrisku v 57. minúte zápasu proti Tottenhamu. Fati mohol rozhodnúť súboj v prospech svojho tímu, ale nepodarilo sa, čo sa mu neskôr vypomstilo.

Odchovanec La Masie sa vrátil na trávniky už pred týždňom v súboji proti Crystal Palace, ale na ihrisko sa dostal až v samom závere a mal veľmi málo času na to, aby niečo ukázal. Včera dostal viac ako polhodinu za stavu 1:0 pre Brighton po góle Pascala Grossa z pokutového kopu. Štyri minúty po Fatiho príchode však Sarr vyrovnal.

Neskôr Brighton opäť prevzal iniciatívu. V 76. minúte sa Ansu Fati ocitol vo veľkej šanci. Útočník na hosťovaní z Barcelony dostal veľmi dobrú prihrávku od Kaoru Mitoma pred bránu, ale chýbal mu dobrý dotyk, aby trafil bránu. O chvíľu neskôr mohol Fati po prihrávke Facunda Buonanotteho skórovať, ale krídelník Brightonu bol v poslednej chvíli zablokovaný.

Odchovanec Blaugranas sa postupne rozohral a tesne pred koncom riadneho hracieho času zaujal prihrávkou pätou na spoluhráča vo voľnom priestore, hoci rozhodca v tejto situácii odpískal ofsajd. Napriek prevahe sa Brightonu nepodarilo streliť rozhodujúci gól a v 96. minúte ho po protiútoku nakoniec strelil Tottenham. Víťazstvo Spurs zabezpečil Brennan Johnson.

Brighton prehral 1:2 a na Fatim bolo vidieť, že je z rytmu po dlhej absencii. Mladík sa pri rozohrávke snažil pochopiť svojich spoluhráčov a dostať sa do hry, čo je po vážnom zranení úplne pochopiteľné. Najdôležitejšie však teraz je, aby Fati postupne získaval viac minút a dostal sa späť do rytmu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-02-11 08:19:26
No a čo? Lewovi sa to stáva už pol roka