Barcelona včera večer v La Lige doma opäť zakopla, keď s Granadou len remizovala 3:3, čo ešte viac ovplyvnilo jej šance na zisk titulu v tejto sezóne. Tie sú prakticky nulové.

Ďalší neuspokojivý výsledok znamená, že Barça teraz zaostáva za vedúcim Realom Madrid o 10 bodov, pričom do konca sezóny zostáva odohrať ešte 14 zápasov. A ako Xavi a spol. po nedeľňajšom zápase priznali, obhajoba ligového titulu sa výrazne skomplikovala.

Zmena cieľov

Ferran Correas z katalánskeho denníka Sport informuje, že v súlade so súčasnou realitou v klube zmenilo vedenie Barcelony svoje ciele pre prebiehajúcu sezónu. Po tom, čo Katalánci v minulej sezóne vyhrali La Ligu a španielsky Superpohár, dali jasne najavo, že v tejto sezóne chcú ligový titul obhájiť.

Včerajší výsledok však znamená, že Blaugranas strácajú na Real Madrid 10 bodov a zverenci Carla Ancelottiho musia niečo strašne pokaziť, aby sa Barcelona dostala pred nich. Barcelona prijala súčasnú realitu a teraz si stanovila ako prioritu umiestnenie v prvej štvorke tabuľky La Ligy.

V súčasnosti sú Katalánci v tabuľke tretí, 5 bodov za druhou Gironou a 3 nad štvrtým Atléticom Madrid. Piaty Athletic Club má o 6 bodov menej. Cieľom je zabezpečiť si umiestnenie v prvej štvorke a kvalifikáciu do budúcej sezóny Ligy majstrov . Okrem toho denník dodáva, že Barcelona sa chce usilovať o druhé miesto, pretože jej zaručuje účasť v španielskom Superpohári v budúcej sezóne, čo pre klub znamená finančnú prémiu vo výške 7 miliónov eur.

Okrem La Ligy žije Barcelona aj v Lige majstrov a jej hlavným cieľom v Európe je poraziť Neapol a prebojovať sa minimálne do štvrťfinále súťaže. Z hľadiska rozpočtu je nevyhnutné, aby Barça postúpila do ďalšieho kola, a ďalší postup v súťaži by závisel od žrebu, ako aj od formy tímu a situácie so zraneniami.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2024-02-12 16:36:48
Xavi predsa hovoril, že ak začne byť pre Barcelonu problém hneď odstúpi. Myslím, že je správny čas a nečakal kým nás Neapol vyradí z LM. Marquez do konca sezóny to zvládne asi lepšie ako Xavi
2024-02-12 16:53:45
roman4- Neapol teraz nič nehrá takze je tam šanca postupu .