Gabriel Sans z katalánskeho denníka Mundo Deportivo v poslednom čase veľa píše o Dionovi Lopyovi, o ktorého sa zaujíma Barcelona. Podľa novinára Almería predpokladá, že bude musieť svojho záložníka predať, ale klub z Andalúzie zároveň zdôrazňuje, že jeho cena nebude nízka.

Podľa Sansa je Lopyho odstupná klauzula 40 miliónov eur. Je nepravdepodobné, že by sa niekto chystal dať toľko peňazí za hráča z posledného tímu tabuľky La Ligy, ale môžeme si tipnúť, že ani jeho cena nebude nízka. Almería sa totiž nachádza v solídnej finančnej situácii a nepotrebuje urgentne predávať hráčov. Prízrak zostupu však núti klub akceptovať potrebu začať rokovania, ak sa tímu nepodarí udržať.

Sans uvádza, že dva bundesligové tímy už v zimnom prestupovom období ponúkli za Lopyho 15 miliónov eur - spomínajú sa Freiburg a Eintracht. Novinár tvrdí, že Barça tiež podnikla určité kroky, hoci bez konkrétnej ponuky vzhľadom na finančnú situáciu klubu. Almería už teraz upozorňuje, že v súvislosti s letným prestupom sa nevyhne ponukovej vojne, keďže o Lopyho sa majú opäť zaujímať nemecké tímy. A na zozname svojich cieľov pre nasledujúce prestupové obdobie ho má stále aj Barcelona.

V tejto situácii si kladieme otázku, či si Barcelona bude môcť Lopyho v lete vôbec dovoliť, aby sa práve on stal novým defenzívnym záložníkom Blaugranas. Istotou by mohlo byť, že 20% z ceny operácie by mal dostať jeho predchádzajúci klub Stade Reims, čo by ešte zvýšilo očakávania Almeríe.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-12 18:44:39
Záložník Almeríe! Máriosvatá! :-D
Barcelona je mužstvo, ktoré má ísť po De Bruynovi, keď chce záložníka.
Tu je akákoľvek zmena trénera úplne zbytočná. Tomuto mužstvu chýba kvalita. A na tú treba peniaze, ktoré Barcelona nemá. O nič iné nejde.