Barcelona sa pripravuje na rušné prestupové leto, v ktorom sa chystá urobiť niekoľko kľúčových zmien v tíme. Hráči ako Marcos Alonso pravdepodobne nebudú pokračovať na Camp Nou, čo môže Kataláncov prinútiť hľadať náhradu na trhu.

Už skôr sa objavili správy, že Barça sa na trhu obzerá po cenovo výhodnej možnosti, najlepšie po hráčovi, ktorý by mohol podpísať zmluvu zadarmo. Gerard Romero vo svojom najnovšom Twitch streame prezradil, že jedným z obrancov, ktorých Barcelona v tejto sezóne sleduje, je Mario Hermoso.

Tento stopér momentálne pôsobí v Atléticu Madrid. Hermoso je známy svojou všestrannosťou a technickou zdatnosťou a už niekoľko rokov je významným členom tímu Atléti, za ktorý odohral 160 zápasov. Hermosove dni v Atléticu Madrid sú však možno spočítané, keďže jeho súčasná zmluva na Civitas Metropolitano vyprší na konci sezóny.

Ideálna náhrada za Alonsa?

Podpísať Maria Hermosa na voľný prestup by sa mohlo ukázať ako majstrovský ťah, pokiaľ ide o Barcelonu. Hráč má bohaté skúsenosti s hrou na najvyššej úrovni a je technicky zdatný, čo by z neho urobilo prínos v systéme Barçy. Nehovoriac o tom, že Španiel môže pôsobiť na pozícii stredného aj ľavého obrancu, čo z neho robí prirodzenú náhradu za Alonsa.

Vo veku 28 rokov by mal byť Hermoso tiež na vrchole svojich síl a môže Barcelone slúžiť aj v nasledujúcich rokoch, čo z neho robí výbornú voľbu pre klub. Uvidíme však, či sa Barcelona stretne s nejakými problémami pri presviedčaní hviezdy Atléti, aby toto leto podpísala zmluvu o voľnom prestupe, najmä v rámci prísnej platovej štruktúry klubu.

zdroj: gerard romero
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
kluc Premium
2024-02-13 10:04:59
Za mňa treba po ňom ísť, ideálny vek a treba využiť takú možnosť "zadarmo"