Jedným z najväčších lákadiel Barcelony v tejto sezóne je vzostup Lamineho Yamala. Tento 16-ročný mladík, ktorý prešiel La Masiou, je pre klub veľkým objavom a už sa stal najmladším hráčom v histórii, ktorý v jednom ligovom zápase strelil 2 góly. Nebyť ale odchodu Dembélého...

Dembélé bol pod vedením Xaviho jednou z najväčších devíz Barcelony a zrejme aj jeho najobľúbenejším útočníkom v tíme. Pod vedením trénera dokonca nazbieral 26 gólových príspevkov v La Lige za niečo vyše sezóny a pol. V rozhovore, ktorý priniesol katalánsky denník Sport, Dembélé povedal: "Do Barcelony som prišiel ako 20-ročný, len po roku a pol profesionálneho futbalu. Stále som sa učil. Barcelona je miesto, kde som sa naučil najviac a kde som najviac vyrástol v osobnom aj profesionálnom živote," uviedol.

"Je pravda, že som si tam veľa vytrpel. Prežíval som veľmi ťažké obdobie, uznávam to. A potom, postupne, v priebehu rokov, sa všetko zlepšovalo. Je to logický vývoj mladého profesionálneho hráča, ktorý za tie roky zmenil veľa vecí," dodal, keď hovoril o svojich zraneniach.

"Na konci druhého ročníka som si najal kondičného trénera. Jeho príchod zmenil veľa vecí v krajine aj v mojom živote. Pracujeme na tréningoch aj počas mojich voľných dní. Veľmi mi to pomohlo. Vlastne ho mám stále so sebou tu v Paríži. Robíme veľa prevencie, pracujeme v posilňovni," vysvetlil.

Pokiaľ ide o jeho adaptáciu na život v PSG, Dembélé povedal, že to bolo ľahké, a uviedol, že líder Ligue 1 je "obrovským" klubom, podobne ako Barcelona. "Barcelona je obrovský klub, vieme to. Ale PSG je tiež veľký klub a vidím to na ihrisku aj mimo neho. Keď prídete do mesta, hneď vás spoznajú. Úprimne povedané, okrem počasia sa pre mňa veľa zmien neudialo (smiech). To isté platí aj o štadióne: Camp Nou je obrovský a plný histórie. Ale v Parc de Princes je výnimočná atmosféra a v každom zápase nás fanúšikovia vezmú na let," povedal.

Dembélé hovoril aj o svojom vzťahu so súčasným trénerom PSG Luisom Enriquem a svojím bývalým šéfom Xavim, s ktorými rád spolupracoval: "Charakter môjho vzťahu s Luisom Enriquem je viac-menej rovnaký ako s Xavim. S Xavim som prežil neuveriteľné chvíle. Boli sme si veľmi blízki. Dával mi veľa rád a veľmi mi dôveroval. Luisa Enriqueho poznám už dlho, pretože chcel, aby som prišiel do Barcelony, už keď som bol v Rennes. Som veľmi šťastný, že ho mám za trénera," priznal.

Na záver opäť prejavil sympatie k Barcelone, Andresovi Iniestovi a tiež k hráčovi, ktorého považuje za svojho najobľúbenejšieho hráča všetkých čias, teda Lionelovi Messimu: "Môj prvý dres bol anglický, s Davidom Beckhamom. Potom som miloval Stevena Gerrarda a potom som spoznal Lionela Messiho, Andrésa Iniestu a FC Barcelona. Messi bol vždy mojím obľúbeným hráčom. Bol to on, Guardiola a Iniesta, vďaka ktorým som si Barçu zamiloval. Preto som vždy sníval o tom, že tam budem hrať. Keď som podpísal zmluvu s Barçou, bol to splnený sen. Hrať s Iniestom v jeho poslednom roku a s Messim bolo neuveriteľné," dodal.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-02-14 08:41:46
Jo kámo, ty jsi si splnil sen a pro mnoho fanoušků jsi byl noční můra 😃
2024-02-14 10:15:03
Mňa zaujala informácia, že ho chcel už Enrique, keď hral za Rennes. Kto vie, prečo vtedy ten prestup nevyšiel, lebo keby vyšiel, Barcelona mohla ušetriť veľa peňazí.