Thierry Henry sa vyjadril k nedávnej správe o odstúpení Xaviho a Jürgena Kloppa.  Uviedol tiež niekoľko paralel so situáciou Pepa Guardiolu, keď opustil trénerskú lavičku Barçy. Nie je to prvýkrát, čo Francúz upozornil na problémy psychického vypätia pri práci vo svete futbalu.

V programe Ligy majstrov Henry poukázal na to, že všetci traja tréneri (Guardiola, Klopp a Xavi) po odstúpení z funkcie trénera svojich tímov uviedli, že potrebujú prestávku: "Pep bol v Barcelone a potom si musel dať rok pauzu, Klopp odchádza z Liverpoolu a Xavi z Barcelony. Tri veľké kluby. Zvyčajne to považujeme za prácu snov a oni rezignujú. To nám dáva dôvod na zamyslenie. Tlak. Každý má svoj názor, sociálne siete a tak ďalej. Je ťažké byť trénerom a nikto sa o vás nezaujíma, takže v určitom momente sa musíte starať sami o seba. Každé dva alebo tri dni musíte chodiť na tlačové konferencie a odpovedať na otázky ľudí, ktorí niekedy nerozumejú športu, taktike a pýtajú sa vás. Stojí vás to veľa, v noci nemôžete ani spať. Keďže aj tí najlepší si musia dať rok pauzu, pomyslite si, aké ťažké je to pre tých slabších. Majme trochu empatie pre trénerov, pretože to nie je ľahká práca," uviedol Henry.

Francúz sa potom zameral na perspektívu rodín trénerov, ktoré sú tak veľmi zapojené do ich práce: "Chápem, že je to príjemné pre fanúšikov, ako aj pre všetkých, ktorí sú spojení s klubom, novinárov [mať trénera ako Klopp; pozn. red.], ale nemyslite len na seba a na to, že Premier League bude Klopp chýbať, že Liverpoolu bude chýbať. Vieme, že bude, ale bude chýbať svojej rodine, svojmu voľnému času, svojej normálnosti. Z jeho pohľadu je odchod dobrý. Keď som sa dozvedel túto správu, myslel som si, že je to pre neho dobré. Ani na chvíľu som si nemyslel, že stratíme skvelého trénera," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.