Lamine Yamal poskytol rozhovor pre UEFA, v ktorom hovoril o svojich pocitoch z debutu a z účinkovania v Lige majstrov.

Postoj k futbalu

"Vždy mi hovorili, aby som bol šťastný; aby som vždy myslel na to, že keď si myslím, že veci sú zlé, vždy môžu byť ešte horšie, a predovšetkým, aby som mal úctu k ľuďom a aby som si uvedomil, že nikdy nie ste lepší alebo horší ako niekto iný, vždy ste rovnakí ako ostatní."

Pôsobenie v prvom tíme

"Myslím, že je to sen všetkých detí, ktoré hrajú futbal, dostať sa do prvého tímu. Veľa trénerov mi dalo dôveru, ale nie je to rovnaké, keď máte 12 rokov, ako keď máte 15 a debutujete na Camp Nou pred celým svetom."

Xavi

"Vždy mu budem vďačný, pretože nie každý by mi umožnil debutovať, keď som mal 15 rokov. A v tejto sezóne mi dal minúty takmer v každom zápase, v každom zápase, v ktorom som mohol hrať. Predovšetkým mi povedal, aby som sa bavil a robil to, čo vždy robím na tréningu."

Debut na Camp Nou

"Pamätám si, že som sa išiel rozcvičiť, nepamätám si všetko, len si pamätám, že som tam išiel a to bolo všetko. Mal som zapchaté uši, nič som nepočul, ale v nohách som mal pocit, že prešla hodina, v hlave akoby to bola minúta, ale veľmi zvláštna. Keď som vyšiel na parkovisko, bola tam moja mama, všetci boli veľmi šťastní a na druhý deň sme museli opäť trénovať. Bol to deň veľkej radosti pre celú rodinu, oslavy, ale na druhý deň som už opäť trénoval."

Vzťahy v šatni

"Áno, je pravda, že keď som debutoval, nebol som v šatni taký dôležitý. Bol som predsa len dieťa. Teraz je pravda, že mám väčšiu dôveru spoluhráčov, myslím si, že ma berú viac do úvahy a myslím si, že sa to trochu zmenilo, ale s trénerom je to stále rovnaké. Je to vzťah založený na rešpekte, je to stále rovnaké."

Vtipy so spoluhráčmi

"Myslím, že musíte vedieť, kedy ich môžete robiť a kedy nie. Myslím si, že teraz už môžem. A áno, mám rád vtipy, som rád, keď si zo mňa robia žarty, rád im to vraciam, ak je dobrá atmosféra, vtipkujeme celý deň."

O hre v Lige majstrov

"V La Lige sú zápasy, do ktorých môžete ísť uvoľnenejší, uvidíte, ako sa bude hra vyvíjať, a v Lige majstrov je intenzita od prvej minúty, každý vás môže poraziť. Máte menej času na premýšľanie, ale zároveň idem na ihrisko viac motivovaný, takže hrám lepšie. Pre mňa je lepšie asistovať (ako strieľať góly), keď môžem pomôcť tímu, mojim spoluhráčom... Na druhej strane, keď dáte gól, máte väčšie uspokojenie, vaše telo sa vtedy uvoľní. Je to pocit, ktorý neviem opísať."

Lamine Yamal sa už predstavil v skupinovej fáze Ligy majstrov, pričom ho čakajú prvé zápasy vo vyraďovacej fáze v kariére. Talentovaný krídelník si zatiaľ v elitnej súťaži pripísal jednu asistenciu - v prehratom stretnutí proti Antverpám.

zdroj: twitter/fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-15 17:55:55
Mohol by dať gól Neapolu a na jeden nahrať Vitorovi....