Antoine Griezman na slávnostnom ceremoniáli, ktorý sa konal na počesť jeho titulu najlepšieho strelca Atlética Madrid v histórii, priznal, že jeho prestup do Barcelony bol chybou.

Francúz sa v lete 2019 rozhodol odísť z Atlética Madrid do Barçy, kam prestúpil za 120 miliónov eur. Víťazovi Majstrovstiev sveta vo futbale 2018 to však v Katalánsku neklaplo, keďže sa mu nedarilo presadiť tak, ako sa očakávalo po obrovskej sume peňazí, ktorá bola za jeho podpis vyplatená. Po dvoch priemerných sezónach sa Griezmann vrátil do Atlética Madrid v posledný deň letného prestupového obdobia 2021, a to hosťovanie s opciou na kúpu, ktorú Rojiblancos aktivovali, aby ho opätovne podpísali natrvalo.

Griezmann nebol tak šťastný ako v Atléticu

Teraz, keď otvoril tému svojho prestupu z Atlética do Barcelony, Griezmann priznal, že v Katalánsku nebol taký šťastný ako v klube z hlavného mesta Španielska: "Rozhodol som sa odísť, pretože som dosiahol svoj mentálny limit, povedal som si, že za to môžu iní, keď som nedával úroveň, hľadal som výhovorku a povedal som si, že musím odísť, pretože si vždy myslíte, že vonku je to lepšie," uviedol.

"Chcel som to skúsiť a po niekoľkých mesiacoch som si uvedomil, že nie som taký šťastný ako v Madride a Atléti, snažil som sa vrátiť a pamätám si, že tréner, keď mi zavolal v posledný deň leta, povedal som mu, že sa chcem vrátiť a povedal som sestre: "Urobte všetko pre to, aby ste sa vrátili a ja urobím zvyšok," priznal.

Neskôr útočník priznal, že odchodom urobil chybu: "Dám do toho všetko, je to radosť a hrdosť byť tu, urobil som chybu, ako môže urobiť každý, ale robím všetko pre to, aby boli hrdí na svoje číslo 7 a aby sme si to spolu užili."

Griezmann odišiel z Barcelony po 102 vystúpeniach, v ktorých sa mu podarilo zaznamenať 35 gólov a 17 asistencií.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
marko31 Admin
2024-02-16 12:42:05
toto je tiež kapitola... chyba to bola ako pre neho tak aj pre nás, profitovali z toho jedine atléti, ktorí dostali za neho 120 mega. hlavne, že nás chalan rok predtým odmietol a spravil o tom krásny dokument. je to hráč prerobený na štýl atlética madrid, neviem čo si od toho naši sľubovali.