Barcelona začala hľadať nového trénera po Xavim Hernandezovi, ktorý na konci sezóny klub opustí.

Podľa správ sa prezident Barcelony Joan Laporta prikláňa k príchodu niekoho z nemeckej futbalovej školy. To viedlo k silnému spojeniu s Hansi Flickom, pričom sa uvažuje aj o Thomasovi Tuchelovi a Jürgenovi Kloppovi.

Ďalším nemeckým trénerom, ktorý je na zozname Barcelony ako nástupca Xaviho, je Julian Nagelsmann. Tento 36-ročný tréner, ktorý je v súčasnosti hlavným trénerom nemeckej reprezentácie, bude po skončení platnosti zmluvy po EURO2024 voľný a Katalánci si ho vyhliadli.

Toni Juanmarti z katalánskeho denníka Sport však informuje, že Nagelsmann v súčasnosti nepovažuje za reálne, že by mohol v Barcelone nahradiť Xaviho. V skutočnosti bolo jeho meno "prakticky" vylúčené. 36-ročný tréner je v klubových kanceláriách dobre hodnotený a za plus sa považuje aj skutočnosť, že by mohol prísť zadarmo, keďže mu po EURO končí zmluva s nemeckou reprezentáciou. Za súčasného stavu však v Barcelone nevzbudzuje úplný súhlas, a to najmä z dvoch kľúčových dôvodov.

Na začiatok, program EURO2024 sa považuje za prekážku, keďže sa skončí v polovici júla, až potom by Nagelsmann mohol prevziať opraty v Barcelone. To by zďaleka nebolo ideálne vzhľadom na to, že klub by potreboval trénera na plánovanie ďalšej sezóny. Aj keď sa všetko dá vybaviť cez telefón, tento scenár by mal ďaleko od ideálu.

Okrem toho by Barcelona v ideálnom prípade uprednostnila vymenovanie niekoho s väčšími skúsenosťami a preukázanými výsledkami. Nagelsmann odviedol dobrú prácu v TSG Hoffenheim, ale v Bayerne Mníchov sa mu nedarilo podľa predstáv, zatiaľ čo jeho nemecký tím tiež nepodáva príliš dobré výkony. Hoci v Barcelone nikto nepochybuje o jeho štýle, existujú obavy, ako by sa vysporiadal s hráčmi a ďalšími zložitými situáciami, ktoré by mohli nastať. Preto je Nagelsmannovo meno teraz v podstate mimo hry, pokiaľ ide o Xaviho náhradu.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.