Barcelona sa síce momentálne nachádza vo finančnej tiesni, ale za posledné desaťročie sa jej podarilo podpísať niekoľko elitných hráčov. Takých, ktorí nakoniec definovali jej úspech a sú nakoniec považovaní za velikánov.

Najmä obdobie 2014, keď do klubu prišiel Luis Enrique, bolo pre Barcelonu kľúčové. Počas tohto roka Katalánci podpísali také hviezdy ako Marc-André ter Stegen a Ivan Rakitić, ktorí sa v Lige majstrov postarali o skvelé predstavenie, keď klub skompletizoval svoje treble. Žiadny z nich však nebol väčší ako prestup Luisa Suáreza. Barcelona ho priviedla za vtedajší klubový rekord, približne 82 miliónov eur. Uruguajčan patril od svojho príchodu medzi najlepších útočníkov, v sezóne 2015/2016 dokonca vyhral Zlatú kopačku.

Suarez o svojom prestupe do Barcelony v roku 2014 hovoril v rozhovore pre DelSol 99,5 FM: "Pred Majstrovstvami sveta 2014 ma chcel Real Madrid podpísať a všetko bolo na dobrej ceste... Plánovali predať Benzemu do Arsenalu, všetko bolo hotové," povedal El Pistolero.

"Keď sa začali Majstrovstvá sveta, do boja sa zapojila Barça a ja som samozrejme uprednostnil Barçu. Po incidente s uhryznutím nemal Real Madrid už taký záujem a Barça sa začala zaujímať viac... Nakoniec som mal obe možnosti a vybral som si Barçu, pretože to bol môj sen," uviedol.

Suarez mal za sebou niekoľko kontroverzných incidentov z čias pôsobenia v Liverpoole, medzi ktoré patrili aj dva incidenty s uhryznutím. Počas Majstrovstiev sveta 2014, keď Uruguaj čelil Taliansku, pohrýzol aj Giorgia Chielliniho a bol potrestaný štvormesačným dištancom od profesionálneho futbalu.

Pri svojom debute proti Realu Madrid pri prehre 1:3 prihral na gól Neymarovi, ale v tej sezóne mal chvíľu problém zapadnúť do tímu Barcelony. Keď si nakoniec našiel svoje miesto, Suarez v tej sezóne dohral ligu so 16 gólmi a 12 asistenciami v 27 zápasoch a dokonca strelil gól vo finále Ligy majstrov proti Juventusu.

zdroj: @DelSol 99,5 FM
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
frost666 Premium
2024-02-18 11:07:55
Chvála bohu že sa tak rozhodol vytvoril sa tak útok snov na ktorý sa nezabudne
2024-02-18 12:29:14
Taký útok ako sme mali v tom čase, MNS už nikdy mať nebudeme.