Javier Tebas, prezident La Ligy, v rozhovore pre portugalský denník A Bola analyzoval stav španielskeho futbalu a diskutoval o najnovších kontroverziách týkajúcich sa VAR, klubovej televízie Realu Madrid, aféry Negreira a Rubiales.

Ekonomická situácia Barcelony

"Znepokojuje ma, ale nemám obavy, pretože viem, že klub má mechanizmy, ako sa dostať zo stavu, v ktorom sa nachádza. Bude sa musieť prispôsobiť a zistiť, aké sú najlepšie možnosti na nájdenie správnej cesty a vyriešenie problému, niektoré budú menšie alebo väčšie a bude na riaditeľoch, aby rozhodli, čo je pre budúcnosť inštitúcie najlepšie. [...] Barcelona mala vždy vo zvyku dosiahnuť maximálny platový strop stanovený La Ligou. Keď prišla pandémia, príjmy dramaticky klesli, čo sa však netýkalo platov, a zmluvy trvali niekoľko rokov. Boli hráči, s ktorými sa klub nedokázal dohodnúť. Dôsledkom bolo, že platby nezodpovedali poklesu príjmov. Iným klubom sa to podarilo, napríklad Real Madrid nikdy nedosiahol limit. Boli opatrnejší, čo im poskytlo rezervu, aby dokázali kontrolovať situáciu, keď prišla kríza."

Plat Joãa Félixa

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

4 komentáre
jirkam Premium
2024-02-19 17:42:46
Absurdita!!!
2024-02-19 18:24:15
Je to dost kontroverzne, ale na jednu stranu ho chapem, tie kluby mozu pekne odrbavat na platoch uvedenim falosnych cisel a zvlast pri hracovi ako je Felix je nezvyk ze si tak moc znizi plat, az to vyzera nelegalne. Ale na druhu stranu je to nefer voci nam ak je to pravda.