Zápas proti Neapolu sa rýchlo blíži a Javi Miguel z madridského denníka AS prezradil, aký plán má Xavi na tento zápas. Očakáva sa, že tréner Barcelony sa vráti k formácii so štyrmi stredopoliarmi.

Miguel uvádza, že Xavi sa na toto stretnutie pripravuje už nejaký čas, pretože vie, že v hre je viac ako postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Kvôli prešľapom v iných súťažiach sa nádeje celého klubu zakladajú práve na účinkovaní v Európe. Súperenie s Neapolom je dôležité aj z finančného hľadiska, a ak tím nezvládne túto výzvu, Xavi sa takmer určite s okamžitou platnosťou rozlúči so svojou pozíciou.

Novinár AS tvrdí, že Xavi sa opäť rozhodne pre formáciu so štyrmi stredopoliarmi po tom, čo tím v poslednom súboji proti Celte hral s tromi útočníkmi. Podľa Miguela je to z presvedčenia, keďže takáto schéma umožňuje lepšiu kontrolu zápasu a väčšie držanie lopty, ale aj z nevyhnutnosti vzhľadom na zranenia Ferrana Torresa a João Felixa. Miguel verí, že z toho bude profitovať Andreas Christensen, ktorého skúšky na poste defenzívneho záložníka dopadli "viac ako prijateľne". V druhej línii by mali hrať aj İlkay Gündoğan a Frenkie de Jong, zatiaľ čo Pedri bude falošným krídelníkom.

Útok by mali tvoriť Robert Lewandowski a Lamine Yamal, ktorý má za sebou sedem zápasov v základnej zostave. Ďalší mladý hráč Pau Cubarsi by však mohol stretnutie začať na lavičke. Jeho miesto by zaujal Iñigo Martínez, ktorý by vytvoril stopérsku dvojicu s Ronaldom Araújom. Podľa Miguela sa očakáva, že Xavi sa bude spoliehať na skúsenosti a dôveru týchto hráčov, keďže nechce na Cubarsiho vyvíjať taký veľký tlak a nároky. Napriek ich slabej forme sa očakáva, že Jules Koundé a João Cancelo budú hrať na krajoch obrany od prvej minúty.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-19 13:09:56
No pri vsetkej ucte k Javi Miguel ci Xavi-mu, vymysliet toto asi nebolo tazke, nakolko s hracmi ktorych ma Xavi k dispozicii sa ani nic lepsie (iné) vymysliet neda.
Preto je sokujuce ze s tymi 13-timi hracmi ktorych mame sme na cele rebricka platov ...