Lamine Yamal poskytol rozhovor pre televíziu Movistar+, v ktorom sa zamyslel nad začiatkom svojho futbalového dobrodružstva a vysvetlil, že jeho charakteristická oslava "304" je poklona jeho koreňom.

Len 16-ročný Yamal sa už v tejto sezóne etabloval ako jeden z najdôležitejších hráčov Xaviho v zostave Barcelony. Od svojho debutu koncom minulej sezóny, keď mal ešte len 15 rokov, prekonal tento mladík už niekoľko rekordov. Yamal, ktorý je teraz plnohodnotným členom prvého tímu Barçy, si zaspomínal, ako sa jeho futbalová cesta začala v parku v Mataro, keď mal len štyri roky: "Pamätám si, že keď som mal štyri roky, vyšiel som po škole s kamarátmi na ulicu a priamo pred mojím domom bol park Rocafonda. Tam som videl otca a môjho staršieho bratranca hrať futbal," spomína. "Vtedy som prvýkrát uvidel loptu a zamiloval som sa do nej. Myslím, že som v parku strávil viac času ako doma. Vždy, keď som išiel von, bolo to preto, aby som hral futbal," priznal.

Mladík potom spomínal, ako ho kedysi častejšie stavali do bránky ako brankára a domov sa vracal so zraneniami: "Keď som bol malý, dávali ma do bránky, stál som tam, triafali ma aj do tváre a nebolelo to, neplakal som," spomínal. "Vždy som sa vracal domov so zraneniami a babka sa ma pýtala, kde som, alebo keď pršalo, spadol som a celý som zmokol, ale to sú zážitky, ktoré si človek uchová."

Čo znamená oslava '304'

Yamal debutoval za Barcelonu proti Realu Betis v apríli 2023 vo veku 15 rokov a 290 dní, čím sa stal najmladším hráčom, ktorý reprezentoval tento klub: "Pamätám si, že prvý deň som sa ani nevedel rozcvičiť, nevedel som, ako sa čo robí. Bol to skvelý začiatok, na ktorý veľmi rád spomínam. Bolo to pre mňa neuveriteľné," priznal pri spomienke na svoj debut. "Barça je môj domov, je to všetko," pokračoval.

Mladík tiež hovoril o charakteristickej oslave "304", ktorú robí vždy, keď sa mu podarí skórovať, či už v Barcelone alebo v drese španielskej reprezentácii, a uviedol, že predstavuje posledné tri číslice poštového smerovacieho čísla jeho štvrte Mataro (08304). "Každý v mojej štvrti to robil, pretože to ukazuje štvrť, aká je, ale pamätám si, že keď som to robil so Španielskom, bolo to šialené. Odvtedy sa to stalo mojou oslavou," poznamenal.

zdroj: movistar
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.