FC Barcelona sa momentálne nachádza v Taliansku, kde sa pripravuje na osemfinále Ligy majstrov, ktoré sa odohrá na Stadio Diego Armando Maradona. Pred týmto dôležitým zápasom sa Gerard Romero porozprával s bývalým útočníkom Barçy, ktorý v súčasnosti pôsobí v Taliansku a je si vedomý toho, aké výzvy ho čakajú, keď sa stretne s Neapolom - Gerardom Deulofeuom.

Útočník Udinese, ktorý prešiel La Masiou, hovoril o tom, ako sa situácia v Neapole v tejto sezóne zmenila a myslí si, že favoritom je práve Barcelona: "Neapol sa tento rok veľmi zmenil. V Serii A ich trápi veľa tímov. Nemajú rovnakú štruktúru. Myslím si, že Barça je favoritom."

Deulofeu zároveň upozornil, že hráči ako Victor Osimhen a Khvicha Kvaratskhelia predstavujú pre Barcelonu veľkú hrozbu: "Na vrchole majú dve roviny: Oshimen a Kvaratskhelia. Je tam aj Politano, ktorý sa mi páči. Ak budete v zápase dominovať, eliminujete prvú trojku," poznamenal. "Zajtra musí Barça urobiť krok vpred, nech sa deje čokoľvek."

Deulofeu tiež nešetril chválou na adresu Lamineho Yamala, hoci trval na tom, že na 16-ročného mladíka je potrebné dávať pozor a že by sa od neho nemalo žiadať, aby sa stal ďalším Lionelom Messim: "Vidím Lamineho a nemôžem uveriť, že 16-ročný chlapec dokáže to, čo on. Naozaj sa o neho treba postarať. Treba ho udržať na nohách," poznamenal Deulofeu. "Nežiadajte od neho, aby bol Leo Messi, starajme sa o chlapca, ktorý sa narodil s darom," varoval.

Deulofeu tiež vyjadril svoje prekvapenie v súvislosti s rozhodnutím trénera Xaviho Hernandeza odstúpiť z funkcie na konci sezóny: "Bol som prekvapený, keď Xavi oznámil, že na konci sezóny odchádza, ale chápem ho. Ak nehráte dobre v jednom alebo dvoch zápasoch, počujete humbug. Musíte oceniť úroveň nárokov, ktoré na seba kladie," uviedol.

Pri objasňovaní toho, prečo sa Xavi rozhodol odísť, Deulofeu povedal: "Xavi si kladie za cieľ vyhrať aspoň jeden titul za sezónu, a keďže si myslí, že sa mu to nepodarí, odstupuje. Je to šok. Veľmi miluje Barçu a je veľmi náročný. Je to skutočný šampión."

O možných náhradách za Xaviho v Barcelone Deulofeu poukázal na dve mená - Roberto De Zerbi a Luis Enrique - , pričom povedal: "Náhrada za Xaviho? Už De Zerbiho Sassuolo hralo veľmi dobre. Úroveň dopytu po Luísovi Enriquem... ak by sa vrátil do Barçy, bojoval by o všetko. Ale to je komplikované."

zdroj: gerard romero
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.