FC Barcelona si vo včerajšom zápase hanbu rozhodne neurobila a najmä v prvom polčase si Neapol prakticky ani neškrtol. Škoda nepremenených šancí a škoda smolného inkasovaného gólu. Pri pohľade na priebeh stretnutia sa Barcelone remíza máli a právom. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,1

Trochu nedbalý v držaní lopty, jeho prihrávky sa míňali účinkom. Raz bol povolaný do akcie a opäť sa nedokázal vytiahnuť v rozhodujúcom zápase vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

Koundé - 6,9

Oveľa pôsobivejší výkon Koundého v porovnaní so zvyškom jeho dnešnej sezóny, keď si na krídle skvele poradil s Kvarom. Často bol v správnom čase na správnom mieste, aby odstránil nebezpečenstvo aj v šestnástke.

Araujo - 7,4

Ani na sekundu nenechal Osimhena osamoteného vo vnútri šestnástky a spôsobil mu bolehlav mimo lopty. V jedinom prípade, keď ho nepostrážil, Nigérijčan si našiel cestu.

Iñigo Martínez - 6,3

Martínez bol pred gólom absolútnou defenzívnou oporou, občas sledoval Osimhena až k poliacej čiare a vyhrával súboje. Vyzerá to však tak, že v gólovej situácii bol faulovaný.

Cancelo - 7,5

Cancelo bol dnes najlepšou útočnou hrozbou Barcelony, veľmi dobre kombinoval s Pedrim na krídle a viackrát si ľahko našiel cestu okolo Di Lorenza. V obrane bol tiež istý, zachytil niekoľko prihrávok, keď sa Neapol snažil postupovať do šestnástky.

De Jong - 7

Frenkie de Jong dnes podal najlepší výkon, keď bol všade na ihrisku. Hlboko sa sťahoval na začiatku útokov, vyvážal loptu pod tlakom cez stred poľa a tiež sa oveľa viac ako zvyčajne zapájal do defenzívy.

Christensen - 6,2

Christensen bol veľmi dobre postavený aj momentoch, kedy mužstvo nemalo loptu a záložníkom Neapola robil veľké problémy. Keď mal však loptu, hráči súpera sa zamerali s presingom práve na neho, keďže jeho neschopnosť otočiť sa pod tlakom spôsobovala problémy.

Gündoğan - 7,4

Bol v centre všetkého, čo sa Barcelone v prvom polčase podarilo, vytvoril si niekoľko šancí a sám mal skvelý ťah na bránu. V druhom polčase sa však vytratil. Na jeho štandardné situácie sa nedalo pozerať a veľa rozhodnutí bolo sporných.

Yamal - 6,5

Na tento zápas by najradšej zabudol. Začal ho dobre, ale v priebehu hry sa vytratil. Mal byť vystriedaný skôr.

Lewandowski - 7,4

Lewandowski pokračoval v dobrej forme, keď si niekoľkokrát vytvoril šancu z ničoho a nakoniec aj skóre stretnutia skvelým zakončením.

Pedri - 7,4

V zápase mal momenty, kedy sa zle rozhodol, ale nakoniec sa presadil skvelou asistenciou pre Lewandowskeho.

Náhradníci

80' Raphinha - 6,3

86' Romeu - 6,3

86' Felix - 6,4

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-02-22 12:03:52
2024-02-22 12:10:56
Uz dlho tvrdím, že naše rohové a priame kopy sú absolútna tragédia. Až je to neuveriteľné. 🤦‍♂️