Bývalý obranca Barcelony a legenda klubu Gerard Piqué v rozhovore pre ESPN Argentina vyhlásil, že jeho bývalý spoluhráč Lionel Messi je najlepším hráčom v histórii futbalu.

Piqué a Messi spolu strávili v Barcelone mnoho rokov a okúsili spolu veľa úspechov, až kým druhý menovaný nebol nútený v roku 2021 klub opustiť. Zatiaľ čo mnohí ho už roky považujú za najlepšieho všetkých čias, našli sa aj neprajníci, ktorí sa odvolávali na to, že argentínskej ikone chýba triumf na Majstrovstvách sveta. Messi však túto debatu nadobro uzavrel, keď v roku 2022 doviedol Argentínu k trofeji na majstrovstvách sveta v Katare a získal na turnaji Zlatú loptu.

A Piqué je presvedčený, že triumf na Majstrovstvách sveta Messiho nadobro vyniesol na vrchol: "Messi je najlepší hráč v histórii tohto športu. Nielen v Španielsku, ale aj futbaloví fanúšikovia si všetci želali, aby Messi vyhral Majstrovstvá sveta, ktoré si zaslúžil. Všetci tí, ktorí pochybovali o tom, že Messi je najlepším hráčom histórie, pretože nevyhral Majstrovstvá sveta... Myslím, že tieto pochybnosti už nemajú zmysel," dodal.

Piqué ďalej rozvinul tému Messiho a triumfu na Majstrovstvách sveta: "Myslím si, že Messi sa z Majstrovstiev sveta tešil viac v čase, keď ich získal, ako keby ich vyhral v mladšom veku. Keď vás získanie niečoho stojí tak veľa, naozaj si to vážite. Podarilo sa mu to v ideálnom čase. Niet pochýb o tom, že je najlepší v histórii."

Piqué ďalej dodal: "Messi posunul Barcelonu na inú úroveň... Vidím Messiho šťastného a v dobrej kondícii a prispieva k zvýšeniu popularity futbalu v Amerike."

Aj keď je Piquého obdiv k jeho bývalému spoluhráčovi jasný, počas Messiho záverečnej fázy v Barcelone medzi touto dvojicou panovala zlá krv. Tá pramenila z toho, že Piqué údajne povedal prezidentovi Barçy Joanovi Laportovi, aby nepredĺžil zmluvu s argentínskou superhviezdou, keď mu vypršala, čo viedlo k jeho odchodu a obrovskej roztržke medzi nimi.

zdroj: ESPN Argentina
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.