Barcelona v posledných sezónach narazila vo svojom tíme na pomerne výnimočnú zostavu obrancov. Katalánci majú v tíme Arauja, Koundé, Christensena či Martíneza. Teraz sa na scéne objavil mimoriadne talentovaný Cubarsí. Pre mladíkov z rezervy to však nie sú dobré správy.

Napríklad aj pre Mikayila Fayeho. Senegalčan, ktorého v lete 2023 priviedli len za 2,2 milióna eur, si už vybojoval miesto v základnej zostave Barça Atlètic a klope na dvere prvého tímu. V tejto sezóne patrí medzi najlepších hráčov rezervy a v posledných dvoch zápasoch za klub dokonca strelil dva góly pri víťazstvách 4:0 a 3:1 proti Cultural Leonesa a Rayo Majadahonda.

Jeho cena stúpa a Barcelona dokonca odmietla ponuku v hodnote 9 miliónov eur od Lens, ktorý chcel mladíka v zime integrovať do prvého tímu. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo Fayeho sleduje niekoľko špičkových klubov, ktoré by mohli v lete usilovať o jeho podpis, vrátane Arsenalu a Borussie Dortmund. Za jeho služby však budú musieť zaplatiť takmer 15 až 20 miliónov eur.

V hre by mohli byť aj kluby Ligue 1 Nice a Lille, pričom Lens stále monitoruje jeho situáciu v Barcelone. Klub chce získať aspoň 100 miliónov eur v snahe vrátiť sa k pravidlu 1:1 v La Lige a v lete by mohol predať aspoň jedného stopéra, pričom v hre sú Jules Koundé a Andreas Christensen. Chadi Riad je spájaný s návratom do Barçy, ale na jeho podpis v lete budú musieť vynaložiť 7 miliónov eur. Faye by mohol byť pre Blaugranas v tomto finančne únavnom období lepšou voľbou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-26 20:34:29
Co se týče prodeje stoperů, tak jeden z dvojice Christensen / Kounde by měl být samozřejmostí. Případně pokud by se koupil Cancelo, tak společně s Araujem (mexický) a Fortem je pravý obránce vyřešen. Potom Levý obránce Balde + posila / Valle a prodat Alonsa. Co se týče stoperů, tak zbývá Araujo, Inigo, Cubarsi, Faye + chtějí zpětně koupit z Betisu Riada + jeden z dvojice Chriestense / Kounde (záleží kdo by zůstal). Teoreticky by možná šlo propad oba z této dvojice, ale to by záleželo na více faktorech. Možný pokud by byl k mání někdo za málo peněz/zadarmo po konci smlouvy, kdo by ty stopery doplnil po prodeji obou z dvojice.