Philippe Coutinho už strávil 6 mesiacov v Katare. Z Aston Villy je na hosťovaní v Al-Duhail, a to do konca sezóny 2023/24. Vybrali sme najzaujímavejšie vyjadrenia Brazílčana v rozhovore, ktorý poskytol katalánskemu denníku Sport.

Ako bude podľa vás vyzerať vaša budúcnosť po skončení vášho hosťovania? Vrátite sa do Premier League?

"Neviem... Chcem žiť tento moment, užívať si s kolegami, s mojím tímom [Al-Duhail], pomáhať im, čím môžem, a užívať si tu futbal."

Uvažujete o tom, že by ste si zahrali s Messim v Interi Miami?

"Ako som povedal, rozmýšľam len o tom, čo je teraz. Chcem sa cítiť dobre, byť pripravený, hrať dobré zápasy, užívať si futbal. Nikdy nevieme, čo sa stane v budúcnosti. Moje meno je vždy v novinách, kde sa o mne hovorí v každom smere, či už v dobrom alebo zlom... Snažím sa na to nepozerať a starať sa len o to, aby som dobre vykonával svoju prácu a užíval si ju."

Sledujete novinky v Barçe?

"Áno, rád sledujem ich zápasy."

Čo si myslíte, že sa stalo s Xavim? Myslíte si, že urobil správne rozhodnutie, keď na konci sezóny oznámil svoj odchod?

"To neviem, ale môžem povedať, že Xavi bol skvelý hráč, je to skvelý tréner, aj keď som s ním zdieľal veľmi málo času. Vzorec sa v klube mení, ale určite bude Barça vždy patriť medzi velikánov."

Zdá sa, že Barça hľadá nemeckého trénera. Hral si pod Hansi Flickom aj Jürgenom Kloppom. Boli by dobrí pre Barcelonu? Ktorý z nich je lepší?

"Sú to dvaja skvelí tréneri. Trénoval som s oboma a pravdou je, že som s nimi mal veľmi dobrý vzťah a ich tímy vždy hrali výborne. Ktorýkoľvek z nich by bol veľmi dobrý pre akýkoľvek klub na svete."

Barcelona však vyžaduje špecifický štýl hry? Myslíte si, že by sa prispôsobili?

"Neviem, ale každý sa prispôsobí. Aj tréneri sa prispôsobujú tomu, ako hrá klub. Hovoríme o dvoch tréneroch, ktorí by sa hodili do každého tímu na svete. Futbal sa neustále mení, neustále sa objavujú nové formy hry a myslím si, že sú to dvaja skvelí tréneri."

Ľutoval si niekedy svoj prestup do Barçy?

"Nie. Nič by som nemenil. Vrátiť sa v čase je nemožné, ale ako hovorím, nič neľutujem, v tréningu som vždy vydal zo seba maximum, rovnako ako tu. A ako som to robil minulý rok a ako to budem robiť aj budúci rok. Ak všetko vyjde, bude to skvelé. Ak nie, treba mať trpezlivosť."

Myslíte si, že ste si zaslúžili lepšiu kariéru?

"Nie. So svojou kariérou som spokojný. Veľa ľudí si myslí, že je dobrá alebo nie je dobrá, ale ja som spokojný sám so sebou. Viem, čo reprezentujem, čo dokážem. Viem, kto som, a to je pre mňa najdôležitejšie."

Čo by ste odkázali mladým futbalistom, ktorí teraz hrajú v Barcelone?

"Povedal by som im, aby si to užívali, ako to robia teraz. Prichádza veľa mladých futbalistov a v Barçe sa im darí, ako to bolo vždy v histórii klubu. Akadémia bola vždy veľmi dobrá. Povedal by som im, aby si užívali hru, tím a aby mali radosť na ihrisku."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-27 19:38:50