Barça už plánuje ďalšie prestupové obdobie. Prioritami sú posilnenie pozícií defenzívneho záložníka, ľavého krídla a hráča do stredu poľa. Bude tiež potrebné priviesť jedného alebo dvoch krajných obrancov, keďže Sergi Robertovi a Marcosovi Alonsovi sa končia zmluvy a zdá sa nepravdepodobné, že by v klube zostali. Okrem toho je tu však ešte jedna pozícia, o ktorej sa dá diskutovať: brankár.

Barça sa musí rozhodnúť, čo urobí s Iñakim Peñom. Brankár z Alicante, ktorý v sobotu 2. marca dovŕši 25 rokov, si na začiatku Ter Stegenovej absencie počínal dobre, potom sa však prejavila neistota a tím ikasoval veľa gólov. Ako píšu Mario Rios a Javier Gascón z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, v klube prebieha interná diskusia o tom, či sa má hľadať brankár s väčšími skúsenosťami ako Peña. Zároveň existujú pochybnosti, že Iñaki požiada o odchod v snahe získať viac minút.

Podľa Mundo Deportivo má klub už správy o viacerých brankároch. Jedným z nich je 25-ročný Portugalčan Luis Maximiano, ktorý v tejto sezóne pôsobí v Almeríi na hosťovaní z Lazia, s ktorým má zmluvu do roku 2027. Maximiano zaujal klubových skautov už pred niekoľkými sezónami. V roku 2021 odišiel zo Sportingu do Granady a už o rok neskôr ho za približne 10 miliónov eur kúpilo Lazio, kde v minulej sezóne odchytal len 6 zápasov.

Sú tu aj ďalší skúsení brankári, ktorým sa končia zmluvy a ktorí sú v hľadáčiku Barçy. Dokonca je tu aj jeden brankár, ktorý momentálne nie je v žiadnom tíme a ktorý priťahuje pozornosť pre svoje kvality, David de Gea. Tento 33-ročný bývalý hráč Manchestru United nepodpísal zmluvu so žiadnym tímom a už bol spájaný s Barçou, hoci klub to nepotvrdil. Má skúsenosti na najvyššej úrovni. Otázkou je, či by súhlasil s tým, že nahradí Ter Stegena.

Zaujímavá je aj situácia samotného Nemca. Podľa Achrafa Ben Ayada a novinárov z Relevo dostal 32-ročný hráč zaujímavú ponuku zo Saudskej Arábie. Zdá sa, že vzhľadom na jeho pôsobenie v tíme, usadenie sa v Barcelone a dlhý kontrakt je nepravdepodobné, aby sa transfer sfinalizoval, ale finančný potenciál saudských klubov je známy.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-02-27 12:13:17
nuž šancu mal... Ktovie ako by to vyzeralo keby Stegen nebol zranený :) možno by sme hrali ešte aj pohár. Možno viac bodov v lige no škoda :)
2024-02-27 12:28:19
Iňaki Peňa nie je brankár takých kvalít, aby mohol robiť dvojku v Barci o čom sme sa mohli presvedčiť počas zranenia Stegena. Ak by bol o neho záujem treba ho predať, ale v prvom rade musíme mať adekvátnu dvojku za Stegena.