FC Barcelona v predchádzajúcej ligovej sezóne inkasovala len 20 gólov, čo bolo rozhodujúce pre zisk majstrovského titulu. V prebiehajúcej sezóne Katalánci dostali už 34 gólov, pričom toto číslo sa určite ešte zmení. Horšie výsledky obrannej formácie sú jasne viditeľné a športové riaditeľstvo už pracuje na riešení tohto problému.

V prvom rade sa klub plánuje zbaviť Sergiho Roberta a Marcosa Alonsa, ktorým v júni končia zmluvy. Klub teda na ich predaji nezarobí, ale zbaví sa bremena ich platov. V súvislosti s Robertom sa hovorí o možnom záujme z MLS, Marcosa Alonsa zasa sleduje Atlético a niekoľko klubov Premier League.

Pokiaľ ide o prestupy do klubu, športové riaditeľstvo si je vedomé nedostatku finančných prostriedkov na takýto krok. Jednoducho povedané, členovia športovej direktívy sa domnievajú, že v súčasnosti neexistuje takáto potreba. Iñigo Martínez, Ronald Araujo, Jules Koundé alebo Pau Cubarsí môžu hrať v strede obrany a kvalita každého z týchto hráčov je nesporná. Vzhľadom na neistotu okolo Cancelovej budúcnosti (aj v tomto prípade vstupujú do hry finančné problémy Barçy) je klub spokojný s rozvojom Hectora Forta a má v úmysle zaradiť 17-ročného hráča do kádra na novú sezónu. Katalánci majú navyše výhodu, že ho môžu postaviť na obe strany obrannej línie.

Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo sa v klubových kruhoch hovorí o možnom zotrvaní Juliána Arauja a Àlexa Valleho, ktorí sú momentálne na hosťovaní, kde sa im slušne darí a mohli by sa stať platnými náhradníkmi. Konečné rozhodnutie o ich budúcnosti urobí nový tréner, ktorý posúdi ich vhodnosť pre svoj športový projekt.

Barça pozorne sleduje aj Maria Hermosa, ktorý nepredĺžil zmluvu s Atléticom a v júni bude voľným hráčom. Športové riaditeľstvo ho považuje za talentovaného hráča, ktorý má aj potrebné skúsenosti. Hermoso je päťnásobný španielsky reprezentant, ktorý má na konte 175 vystúpení za prvý tím Atlética. Španiel má tiež "talent" na strieľanie gólov, keď zaznamenal 10 zásahov v lige a 3 v Lige majstrov. Ak sa hráč rozhodne nepredĺžiť zmluvu s klubom z hlavného mesta, mohol by sa stať jedným z cieľov Blaugranas.

Barça tiež dúfa, že sa jej podarí na hosťovanie opäť získať Joãa Cancela , ktorý je šiestym hráčom s najväčším počtom odohraných minút v aktuálnej sezóne (a treba pripomenúť, že päť zápasov vynechal pre zranenie). Napriek finančným problémom klubu je vedenie optimistické, čo sa týka možnosti udržať Portugalčana, keďže Pep Guardiola s ním nepočíta vo svojich plánoch a nebude trvať na jeho zotrvaní.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.