Barça už začína analyzovať logistiku na budúcu sezónu. Ak všetko pôjde podľa plánu, prvá fáza rekonštrukčných prác na Spotify Camp Nou bude dokončená do konca novembra. Štadión bude potom schopný poňať 60 000 až 65 000 divákov. Podľa Relevo chce Barça kvôli tomu odohrať na začiatku nasledujúcej sezóny čo najviac zápasov na výjazde.

Kým sa čaká na potvrdenie dátumu otvorenia sezóny 2024/25, ktorým by podľa Relevo mohol byť víkend 17. - 18. augusta, FC Barcelona požiada La Ligu o možnosť odohrať čo najviac zápasov na výjazde do opätovného otvorenia Camp Nou, aby čo najlepšie využila rekonštrukčné práce. Na poslednom zasadnutí vedenia klub ubezpečil, že straty spojené s presunom na Estadi Olímpic Lluís Companys budú značné.

Zámerom Barçy je začať ligovú súťaž na výjazde v prvých troch kolách sezóny pred prvou z troch reprezentačných prestávok, ktoré sú tradične naplánované na september, október a november. Na druhej strane by Barcelona od decembra do konca sezóny hrala viac domácich zápasov, aby dosiahla maximálny možný ekonomický výnos z nového Spotify Camp Nou. Je to požiadavka, ktorú sa La Liga vždy snaží splniť.

Táto situácia sa v posledných sezónach stala bežnou, keďže čoraz viac klubov rekonštruuje svoje štadióny. Real Madrid začal sezónu 2022/23 postupnými návštevami štadiónov Deportivo Alavés, Levante a Betis. To isté platilo aj pre Villarreal, ktorý hral s Valladolidom, Atléticom Madrid a Getafe mimo La Cerámica. Okrem toho oba kluby využili Majstrovstvá sveta v Katare na to, aby urýchlili práce.

zdroj: relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.