Trochu sa zabúda, že medzi stopérov Barcelony patrí aj Clement Lenglet, ktorý je na hosťovaní v Aston Ville. Ten spočiatku hrával najmä v pohároch, ale v poslednom čase je hráčom základnej jedenástky. Obranca si obnovuje svoju hodnotu, čo je z pohľadu Blaugranas dobrá správa.

Lenglet si na svoj ligový debut vo farbách Aston Villy musel počkať do 22. decembra. Dovtedy mal na konte len 5 vystúpení v konferenčnej lige. To nebolo dobrou predzvesťou z hľadiska schopnosti Barcelony zarobiť na prestupe 28-ročného hráča v lete nasledujúceho roka peknú sumu. Napriek tomu dostal koncom decembra konečne šancu, pričom okrem iného využil absenciu Paua Torresa. Lenglet poskytoval tímu dostatočnú podporu, aby Unai Emery v zime odmietol Francúzov odchod. A hovorilo sa o možnosti skrátenia jeho hosťovania a snahe poslať stopéra do Milána.

Uplynulo niekoľko týždňov, Torres sa vrátil a Lenglet je naďalej hráčom základu Aston Villy. V posledných dvoch zápasoch vytvoril Francúz so Španielom stopérsku dvojicu a celkovo nastúpil v Premier League 9-krát v rade od prvej minúty. To zahŕňa aj 3 celé zápasy v FA Cupe. Emery opakovane chválil 28-ročného hráča a jeho schopnosť šikovne vyviesť loptu. V Anglicku sa teraz dokonca hovorí o možnosti, že Aston Villa si Lengleta ponechá.

Do konca sezóny zostáva ešte dosť času a my si budeme musieť počkať, ako sa situácia vyvinie. V Tottenhame Lenglet tiež pravidelne hrával, napriek tomu sa ho londýnsky tím rozhodol nekúpiť. Nie je tiež isté, či Francúz zostane v základnej jedenástke až do konca súťaže. Čím viac zápasov odohrá, tým je väčšia šanca, že sa niekto rozhodne pre jeho prestup. Je nepravdepodobné, že by zostal v Barcelone vzhľadom na finančné potreby klubu a veľký počet dostupných stopérov.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-01 10:13:14
Ine kluby by ho dokazali predat mozno aj za 30M, my budeme radi aj za 10M