Roberto De Zerbi a Hansi Flick sú v súčasnosti najvážnejšími kandidátmi na nahradenie Xaviho na trénerskej lavičke Barcelony. Výber je ťažký nielen kvôli dôležitosti situácie, ale aj kvôli finančným problémom Barcelony. Joan Laporta sa preto rozhodol požiadať o radu odborníka - Pepa Guardiolu.

Ako prezradil v relácii "Tot Costa" na Catalunya Ràdio, Joan Laporta požiadal Pepa Guardiolu o radu pri výbere Xaviho nástupcu. Podľa Jordiho Graua a Santiho Giméneza tréner Manchestru City odpovedal Laportovi, že by mal vybrať Roberta De Zerbiho.

Guardiola si De Zerbiho veľmi váži. V máji 2023 povedal: "Dávajte si pozor na to, čo hovorím, ale som presvedčený, že mám pravdu. Roberto De Zerbi je s jedným z trénerov, ktorí mali najväčší vplyv na futbal za posledných 20 rokov. Sú jedineční, žiadne mužstvo nehrá ako oni," uviedol.

zdroj: catalunya radio
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-03-01 17:36:21
Bolo by to super, ak by sa nanho nasli prachy. Neje na co cakat, aj tak je to iba na dalsie 2-3 roky:D
2024-03-01 18:35:28
Ani Guardiola nemôže vidieť do psychiky de Zerbiho a či to zvládne vo veľkoklube s tým tlakom a všetkým okolo. Môže ho odporučiť na základe toho čo vidí, ale naše najväčšie obavy, či to vie zopakovať vo veľkoklube to aj tak nevymaže. Každý tréner predstavuje riziko, ale momentálne som za takého skúsenejšieho trénera, viac overeného. Nech tréner prinesie so sebou aj nejaké garancie, nech to nie je len o viere, že sa snáď sa mu tu bude dariť.