Chadi Riad je momentálne na hosťovaní v Betise. Po skončení aktuálnej sezóny má sevillský klub možnosť hráča odkúpiť za 3,5 milióna eur. Na druhej strane, Barça bude môcť Maročana odkúpiť po sezóne 2024/25 za 7 miliónov eur. Chadi sa pre portál Besoccer vyjadril aj k svojmu návratu do Barcelony.

Ako sa objavila možnosť prestupu do Betisu?

"Rozprával som sa so svojím agentom a uvažoval som o odchode do Talianska, do Serie B.... Sú to dobré tímy, ale nie s takou kvalitou a úrovňou ako Betis. Keď prišla táto ponuka, bez rozmýšľania som súhlasil, aj keď by som bol štvrtý alebo piaty stopér, ktorý by hral. (...) Získal som veľa skúseností, ktoré mi chýbali, pretože som prichádzal z Primera RFEF [tretia najvyššia súťaž v Španielsku; pozn. red.e] a som veľmi šťastný. Pravdou je, že som neurobil chybu, keď som prišiel do Betisu."

Zaznamenali ste v predsezónnej príprave skok v úrovni?

"Aj keď som hral v Barçe B, vždy som chodil na tréningy s prvým tímom. Sú to hviezdy, hráči najvyššej úrovne. Keď som sem prišiel, bol som ohromený úrovňou Isca a Fekira. Ale už som vedel, ako sa prispôsobiť takémuto rytmu."

Chcel by si v Betise hrať aj naďalej?

"Pracujem len deň za dňom. Keď sa pripravujem mentálne, myslím na prítomnosť, pretože keď sa sústredíte na iné veci, skončíte rozptýlení a stanú sa zlé veci. Moja myseľ pracuje na daný deň. Betis je teraz môj tím. Odovzdám pre tento tím sto percent a budem v tom pokračovať. Neskôr, keď prídu iné veci, sa budem musieť rozhodnúť. Zatiaľ sa sústredím na to, čo je teraz."

Máte na mysli Barçu? Sleduje váš progres?

"Nie, myslím len na Betis. Momentálne je to môj tím a to je všetko. Ak sa ozve Barcelona, potom... To neviem. Buď pôjdem, alebo nie. Sústredím sa na súčasnosť a Betis."

zdroj: BeSoccer
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.