Tréner Atlética Ernesto Valverde sa zúčastnil na predzápasovej konferencii. Tu sú najzaujímavejšie otázky a odpovede bývalého trénera Barçy.

Ako sa darí Yurimu [Berchicheovi]? Neviem, či môže hrať, je Yeray pripravený na celý zápas?

"No, čo sa týka Yeraya, uvidíme, ale Yuri určite hrať nebude, Ander [Herrera] hrať nebude, rovnako ani Nico. Teraz musíme oceniť ostatných hráčov. Myslím si, že Yeray si počína lepšie ako nedávno. Hral krátko, ale je pravda, že sme donútili hrať hráča ako Lekue, ktorý sa len nedávno vrátil po zranení. Takéto veci si musíme vážiť. Uvidíme, ako to pôjde ďalej."

Barça prichádza, aký rozdiel vidíte medzi Barcelonou z Kráľovského pohára a tou súčasnou, ktorá sa zdá byť ochotná zapojiť sa do boja o La Ligu, ako to vidíte?

"No, nie je to dlho, len mesiac, ale je jasné, že situácia sa trochu zmenila. Christensen teraz hrá na pozícii defenzívneho stredopoliara, čím túto pozíciu z defenzívneho hľadiska posilňuje a zároveň nezhoršuje hru smerom dopredu. Aj oni sú po dobrých zápasoch, v Neapole hrali veľmi dobre, zaslúžili si vtedy vyhrať. Dobre hrali aj proti Getafe, sú v dobrom momente. Myslím si, že si sem prídu po víťazstvo, budú chcieť využiť situáciu, že sme nemali odpočinok, a budú chcieť zlepšiť svoje vyhliadky v La Lige. Okrem toho sa toho veľa nezmenilo."

Hovoríte o dobrej forme Barcelony, ale aj o jej veľkom nápore. Inými slovami, nemajú žiadny priestor na chyby, ak chcú bojovať o titul v lige.

"Samozrejme, že sú v nevýhode. Za Madridom zaostávajú o 9 bodov a ak chcú vyhrať ligu, nemôžu zlyhať. Stále však majú šancu, pretože ich čakajú priame zápasy. No je to otázka, s ktorou sa musia vysporiadať sami. Keď hráte zápas, vždy chcete vyhrať, vždy je tam naliehavosť vyhrať. Na ich strane, na našej strane, na strane každého. "

Toto ligové kolo sa zdá byť dôležitejšie ako zvyčajne, pretože hrajú proti priamym súperom. Atlético proti Betisu, vy proti Barcelone, je preto toto kolo dôležitejšie ako ostatné?

"Aj to predchádzajúce sa tak zdalo, rovnako ako to nasledujúce. Všetky sú dôležité, nesústredím sa na ostatné zápasy, pretože na konci dňa je najdôležitejší náš zápas. Na ostatné sa nemôžeme príliš pozerať, hoci kútikom oka sa pozriem, aké výsledky by mohli byť v náš prospech. Najpriaznivejším výsledkom je však naše víťazstvo."

zdroj: athletic club tv
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-03-03 10:51:49
Bude to veľmi ťažký zápas, ale ja dúfam, že si dovezieme všetky tri body.