Andres Iniesta dosiahol v piatok ďalší míľnik vo svojej bohatej kariére, keď absolvoval svoje 1000. profesionálne vystúpenie ako futbalista.

Hoci to bol pre Iniestu trpký moment, keďže jeho tím Emirates Club prehral 2:0, stredopoliar sa dočkal pochvaly od celého futbalového sveta. Jeho bývalý klub Barcelona si nedal načas a zablahoželal Španielovi, ktorý aj vo veku 39 rokov naďalej pôsobí na futbalových trávnikoch.

Barcelona poslala Iniestovi špeciálny darček

Vzhľadom na jeho významné jubileum poslala Barcelona Andresovi Iniestovi špeciálny darček priamo do jeho súčasného domova v Spojených arabských emirátoch. Barcelona mu poslala špeciálny dres Iniesta s číslom 1000 na zadnej strane. Tento darček pripomína výnimočný úspech stredopoliara.

Barça zverejnila video, na ktorom Iniesta rozbaľuje darček, po ktorom nasledovala spomienka na výnimočné momenty záložníkovej kariéry v Barcelone. Vo videu môžeme vidieť aj jeho pamätný gól na Stamford Bridge, trofej, ktorú zdvihol na Wanda Metropolitano ako kapitán, a jeho rozlúčkový zápas na Camp Nou.

Iniesta je napokon považovaný za jednu z najväčších legiend Barcelony, keďže viac ako 600 z 1000 zápasov odohral v drese Blaugranas. Len traja hráči vrátane Lionela Messiho majú na svojom konte viac vystúpení za tento klub. Okrem klubu, ktorý Iniestu za jeho výnimočný úspech pochválil, sa 39-ročnému hráčovi dostalo pochvaly aj od jeho bývalého spoluhráča zo stredu poľa Xaviho Hernandeza.

Iniesta bol zasa svojím úspechom ohromený: "Dosiahnutie tohto čísla je pre mňa niečo veľmi špeciálne. Keď som hrával na ihrisku Fuentealbilla alebo v Albacete, mojím snom bolo byť futbalistom, ale nikdy som si nevedel predstaviť, že by som si mohol užiť takú dlhú a krásnu kariéru. Cítim sa privilegovaný," povedal krátko po svojom 1000. vystúpení.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.