FC Barcelona dnes v oficiálnom vyhlásení potvrdila rozsah zranení v prípade Frenkie de Jonga a Pedriho zo včerajšieho stretnutia na San Mamés.

De Jonga musel v 26. minúte vystriedať Fermín López po nešťastím dopade, pri ktorom si poranil členok. Medzitým Pedriho nahradil na sklonku polčasu Lamine Yamal po tom, ako si stredopoliar poranil si stehenný sval. Barcelona dnes vyšetrila dvojicu stredopoliarov v Ciutat Esportiva a vydala vyhlásenie o ich zdravotnom stave.

"Frenkie de Jong má natiahnutý bočný väz v pravom členku. Pedri má zranenie pravého štvorhlavého stehenného svalu. Obaja hráči sú mimo hry a od ich zotavenia bude závisieť ich dostupnosť," uvádza sa vo vyhlásení klubu.

Vo vyhlásení sa neuvádzajú žiadne aktuálne informácie o tom, kedy by sa dvojica mala vrátiť. Vzhľadom na povahu zranení sa však dá očakávať minimálne mesačná pauza, prípadne aj o niečo dlhšia. Potvrdzuje to Javi Miguel z madridského denníka AS, ktorý píše, že Holanďan bude mimo hru 4 týždne a Pedri zas 5 až 6 týždňov.

Pre Barcelonu je to veľká rana, keďže vstupuje do rozhodujúceho obdobia sezóny.

zdroj: fcbarcelona.com as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2024-03-04 14:23:50
Vůbec si nedokážu představit, jak by jsme teď měli vyhrát nad Neapolí
2024-03-04 14:31:49
Fú no hlavne v prípade FdJ som sa obával, že to bude ešte oveľa dlhšie po tom ako mi ten členok vykrútilo. Aj tak je to však skutočne obrovská smola stratiť v 1 zápase dvoch tak kvalitných a dôležitých hráčov