Pred niekoľkými týždňami napísal Javi Miguel z madridského denníka AS, že  Roberto De Zerbi bol "vybraný" za nového trénera Barcelony. Práve on presvedčil športové riaditeľstvo, vedenie aj samotného Joana Laportu. Blaugranas však môžu mať v boji o Taliana pomerne veľkú konkurenciu, keďže o neho má záujem aj Bayern Mníchov, ako aj Chelsea.

Ako informoval britský The Guardian, Chelsea sa pripravuje na možnú zmenu trénera od novej sezóny a vyhliadla si dvoch kandidátov: Ruben Amorim a Roberto De Zerbi. The Blues sú momentálne v tabuľke až na 11. mieste s 36 bodmi, pričom na priečku, ktorá by im zabezpečila postup do budúceho ročníka Ligy majstrov, strácajú až 19 bodov. Mauricio Pochettino tak nedokázal zmeniť tvár londýnskeho tímu, ktorý v minulom ročníku skončil v tabuľke na 12. mieste.

Pripomeňme, že odstupná klauzula Roberta De Zerbiho z Brightonu je 10 miliónov eur, čo je pre Chelsea oveľa dostupnejšia suma ako pre Barcelonu. Zaujímavosťou je, že pre Chelsea by to bol už druhý takýto manéver, keď v roku 2022 vykúpila Grahama Pottera z Brightonu, ktorého pôsobenie taktiež nebolo úspešné.

zdroj: The Guardian
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.