Ciutat Esportiva Joan Gamper je športový komplex, v ktorom sa nachádzajú ihriská, telocvične, bazény a ďalšie zariadenia potrebné pre športovcov všetkých športových oddielov Barçy. Podľa katalánskeho denníka Sport sa vedenie klubu domnieva, že tento objekt je pre potreby klubu príliš malý, a skúma možnosť jeho rozšírenia.

Jednou zo zvažovaných možností je využitie areálu vo Viladecans, ktorý klub získal ešte počas predchádzajúceho Laportovho pôsobenia v roku 2008 za 18 miliónov eur. To by znamenalo presunutie niektorých aktivít na nové miesto (v súčasnosti sa využíva areál v Sant Joan Despí).

Vedenie klubu si je vedomé zložitej finančnej situácie, preto sa pripravujú plány na financovanie takejto investície. Jedným z nápadov je predaj pozemku v Can Rigalt. Tie získal prezident Núñez v roku 1997 za 1,5 milióna eur, Laporta ich predal v roku 2005 za 35,4 milióna eur a napokon ich odkúpil späť počas Bartomeuovho pôsobenia za 47 miliónov eur. Súčasná správna rada ocenila pozemky na 33,3 milióna a plánuje na nich postaviť 1 200 bytov a nemocnicu.

Vedenie plánuje predať pozemky, ktoré zostali vo vlastníctve klubu, za výhodnú cenu, aby mohlo financovať strategickú investíciu do novej Ciutat Esportiva. Sport zdôrazňuje, že rozhodnutie ešte nebolo prijaté a je vo fáze konzultácií. Rozšírenie Ciutat Esportiva sa neočakáva skôr, ako bude postavený nový Camp Nou.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-06 10:29:22
Takto to bolo za Barta a potom sa ti niektori cuduju, preco to nejde hned enit

Tie získal prezident Núñez v roku 1997 za 1,5 milióna eur, Laporta ich predal v roku 2005 za 35,4 milióna eur a napokon ich odkúpil späť počas Bartomeuovho pôsobenia za 47 miliónov eur. Súčasná správna rada ocenila pozemky na 33,3 milióna