Po tom, čo bol Ibrahim Diarra pred niekoľkými týždňami na skúške v FC Barcelona, klub naďalej dokazuje, že venuje africkému futbalu veľkú pozornosť. Denník Daily Sport sa dozvedel, že na skúške v Barcelone je ďalší mladý Afričan, ktorý je označovaný za "nového Alphonsa Daviesa".

Ide o Davida Odura z Ghany. Oduro má 17 rokov a je ľavým obrancom s obrovským potenciálom. V rodnej krajine hrá za Accra Lions, v novembri pravidelne nastupuje za ghanskú reprezentáciu. Hráč nedávno strávil tri týždne na skúške v Chelsea a teraz sa objavil v Barcelone, kde trénerom v La Masii ukázal svoj potenciál. Pristál minulý piatok a očakáva sa, že strávi ešte niekoľko dní s tímom Juvenil B, ktorý vedie Pola Planas.

Oduro 12. júna dovŕši 18 rokov, takže v lete by ho mohol získať ktorýkoľvek klub na starom kontinente. Podľa katalánskeho denníka Sport ho sleduje aj Bayern Mníchov, ktorý môže čoskoro prísť o svojho "pravého" Alphonsa Daviesa, ktorý prestúpil do Realu Madrid.

"Jeho profil a vlastnosti pripomínajú Alphonsa Daviesa. Silný v súbojoch, rodený bežec, so skvelým spracovaním lopty a prelamovaním línií... v lete určite odíde, potrebuje sa presadiť," vysvetľuje ghanský skaut Vinyl Tong, ktorý dodáva: "Chelsea s ním bola veľmi spokojná."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-07 14:23:48
Tieto označenia, nový Messi, nový Neymar, nový Davies.... nikto nebude ako oni, každý bude niečím iný, niečim svoj a tieto prirovnania zbytočne iba vyvolávajú tlak na tých hráčov