Po tom, čo sa Barcelona tešila z vynikajúcej série v La Lige, ju neuspokojivý výsledok proti Athletic Club spolu so zraneniami dvoch kľúčových hráčov vrátil o krok späť.

Morálka v tábore Barçy je naďalej nízka, najmä po zraneniach Pedriho a Frenkieho de Jonga. Okrem toho je len veľmi malá nádej, že klub dokáže na konci sezóny zabojovať o ligový titul. To dostalo Xaviho Hernandeza pod obrovský tlak. Správy totiž naznačujú, že Barcelona by mohla zvážiť prepustenie Španiela, ak sa tímu nepodarí postúpiť do štvrťfinálovej fázy Ligy majstrov tým, že budúci týždeň porazí Neapol.

Xavi si pred zápasom s Neapolom stanovil kľúčový cieľ

Tréner Barcelony Xavi si uprostred narastajúceho tlaku stanovil kľúčový cieľ, pretože sa snaží zmobilizovať mužstvo a pomôcť mu nabrať späť sebavedomie a dynamiku pred budúcotýždňovým zápasom s Neapolom. Podľa katalánskeho denníka Sport Xavi túži najmä po obnovení morálky tímu, ktorý bol vážne zasiahnutý zraneniami Pedriho a De Jonga.

Xavi si uvedomuje, že ak chcú Katalánci mať šancu na víťazstvo nad Neapolom, musia čo najskôr získať späť sebavedomie. Barça pôjde do tohto zápasu po remíze 1:1 v prvom zápase, čo znamená, že ak chce postúpiť do ďalšieho kola, bude pre ňu najdôležitejšie víťazstvo.

Okrem prestíže je pre Barcelonu mimoriadne dôležitý aj fakt, že postup do ďalšieho kola by mohol klubu priniesť nové príjmy vo výške 10,6 milióna eur. To je za súčasných ekonomických podmienok pomerne významná suma, ktorá by mohla výrazne pomôcť Barcelone pri snahe o obnovu kádra v nadchádzajúcom lete.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-07 11:33:15
Musia do toho dať všetko !!!! Toto nemôžu stratiť ,už v 1.kole ich mali doraziť ,ak to odflaknu musia sa začať diať veci !