Zápas Barcelony s Atléticom na Wanda Metropolitano by mohol byť jedným z kľúčových stretnutí v koncovke ligovej sezóny. Oba tímy si však budú musieť dať veľký pozor, aby sa pred touto konfrontáciou v ďalšom kole Primera División neoslabili. Až ôsmim hráčom týchto tímov totiž hrozí pozastavenie činnosti, ak dostanú ďalšiu žltú kartu.

Barcelona nastúpi zajtra o 21:00 na Montjuïc proti Mallorce, ktorá nielenže postúpila do finále Kráľovského pohára, ale nedávno porazila aj Gironu. Ronald Araujo v tomto zápase nenastúpi, keďže Uruguajčan dostal v predchádzajúcom stretnutí s Athletic Club už piatu žltú kartu v sezóne. Hrozí, že v konfrontácii s Rojiblancos budú chýbať ďalší 4 hráči na čele s Robertom Lewandowskim. Poliak má na konte štyri žlté karty a bude si musieť dávať pozor.

Podobný scenár platí aj pre ďalších dvoch hráčov základnej zostavy - João Cancelo a Andreas Christensen. Absencia Alejandra Baldeho znamená, že absencia Portugalčana v dueli s Atléticom by bola veľmi bolestivá. Cancelo však dokázal zabezpečiť, aby od decembra nedostal ďalšiu kartu. Na druhej strane Christensen bol v poslednom čase takto potrestaný rozhodcom až dvakrát, a to po tom, čo bol presunutý na pozíciu defenzívneho stredopoliara. Dánova prípadná absencia v súboji s Rojiblancos by prinútila Xaviho preformulovať svoje plány. A štyri žlté karty má na konte aj ďalší pivot Oriol Romeu.

Pokiaľ ide o Atlético, tím Diega Simeoneho sa v ďalšom kole stretne vonku s Cádizom a takisto mu hrozí suspendácia štyroch hráčov. Jeden z nich, José Maria Gimenez, do tohto duelu pravdepodobne nezasiahne, keďže je zranený. Nahradiť by ho mohol Gabriel Paulista, ale aj on má v tejto ligovej sezóne na konte štyri žlté karty, a ak v konfrontácii s Cádizom dostane ďalšiu, v zápase proti Barcelone si nezahrá.

Ešte väčší problém by mohol nastať v strede poľa. Koke aj Rodrigo De Paul sú v rovnakej situácii ako stopéri, pokiaľ ide o počet kariet. Kapitán Atlética vie, ako si udržať nervy na uzde, keďže od decembra má na konte štyri žlté karty. Uvidíme, ako sa s touto situáciou horkokrvný Argentínčan vysporiada. Koke a De Paul sú kľúčovými kúskami skladačky Diega Simeoneho a patria medzi osem najčastejšie hrajúcich hráčov Rojiblancos v tejto sezóne La Ligy.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.