Podľa katalánskeho denníka Sport je Mason Greenwood jedným z prestupových cieľov FC Barcelona. Angličan, ktorý je v Getafe na hosťovaní z Manchestru United, zaujal Barcelonu, ktorá už preverovala jeho situáciu.

Ako informoval Toni Juanmarti z denníka Sport, Masona Greenwooda si Katalánci vysoko cenia ako lacnú možnosť na posilnenie ofenzívnych radov v budúcej sezóne. Podľa novinára už Barça urobila niekoľko krokov bez toho, aby sa nejakým spôsobom zaviazala, keďže momentálne nie je jasné, aký priestor v rámci finančnej fair play bude mať v lete k dispozícii.

22-ročný hráč sa v tíme Josého Bordalása čoraz viac zlepšuje. Angličan má na konte už 8 gólov a 5 asistencií v 26 odohraných zápasoch. Masonove výkony pritiahli pozornosť Barçy. Ak klub uskutoční predaj v útočnej formácii, Greenwood by mohol byť reálnym cieľom. Hoci Barça hľadá skôr ľavé krídlo a Angličan hrá bližšie k pravému, je dostatočne univerzálny, aby sa mohol stať dôležitým hráčom kádra. Greenwoodova zmluva s Manchestrom United vyprší v roku 2025, takže by mohol byť v lete k dispozícii za prijateľnú sumu.

Samozrejme, na tomto mieste treba upozorniť na kontroverzie okolo útočníka, ktorého sprevádzajú obvinenia z násilia voči partnerke. Tá síce svoje obvinenia nakoniec stiahla, ale dôkazy uzreli svetlo sveta. Klub ako Barca, ktorý presadzuje hodnoty slušnosti, by si mal dobre premyslieť, či je príchod takéhoto hráča správnym krokom.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.