Roony Bardghji, 18-ročný krídelník Kodane, bol údajne sledovaný Barçou pred zimným prestupovým obdobím. Túto informáciu priniesol Fabrizio Romano. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie, ktoré vedie dánsky novinár Bager Thogersena, podľa ktorého Romano údajne dostáva peniaze od klubov a agentov výmenou za uverejňovanie špekulácií.

Taliansky novinár bol nedávno obvinený, že prostredníctvom svojich profilov na sociálnych sieťach ponúkal platenú reklamu niektorým európskym klubom. Malo ísť o nórsku Valerengu a dánsky FC Kodaň. Klub z hlavného mesta Dánska odmietol ponuku, aby bol uvedený v príspevkoch, ktoré zdieľal Romano. Pred časom písal o Roony Bardghji, mladej hviezde tímu.

Začiatkom roka 2024 Bardghji prestal pravidelne hrávať za kodanský tím a Romano informoval, že dôvodom bola neochota mladého Švéda predĺžiť dlhodobý kontrakt. Objavili sa aj špekulácie o záujme veľkých klubov (vrátane Barcelony, či Realu Madrid). Kodaň tieto informácie poprela. Správa vraj prišla z futbalistovho okolia s cieľom vyvinúť tlak na klub.

Dánsky novinár Bager Thogersen obvinil Romana, že mu kluby alebo futbaloví agenti platia za šírenie informácií (často vymyslených) o hráčoch. Taliansky novinár údajne ponúkol Kodani, že zverejní informácie o podpise Bardhjieho výmenou za peniaze. Klub túto ponuku, samozrejme, odmietol.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-03-08 19:31:43
Nič nové, už sa to vie dlhú dobu že hypuje mladé talenty a zverejňuje záujmy klubov za peniaze od agentov aby z toho vytrieskali čo najviac, rovnako ako preberá info od menších novinárov. Dávno na to upozorňoval jeden chalan cez twitter ktorého si Fabrizio následne blokol, dokonca tam chalan pridával konkrétne príspevky od novinárov ktoré si Fabrizio preložil a zverejnil za svoje. To isté robil aj jedno prestupové leto v spojení s Barcou keď mal stream cez twitch. Pozrel do telefónu a potom začal rozprávať s tým že mu jeho zdroj dal také a také info, pritom to boli správy od menších novinárov čo čakali pred kanceláriami Barcelony. Čo si pamätám tak vtedy niekto pridával na fórum tieto správy a o 3 min na to som ich počul následne u Fabrizia ako exkluzívne info.