Carlo Ancelotti sa na dnešnej tlačovej konferencii vyjadril k suspendácii Judeho Bellinghama a tomu, ako sa verejnosť správa k Viníciusovi. Tréner Realu Madrid povedal, že každý by mal zmeniť svoj postoj k Brazílčanovi.

"Podali sme odvolanie, pretože si myslíme, že to bolo prehnané, nebola to urážka," povedal Ancelotti, keď sa ho pýtali na potvrdený dvojzápasový dištanc Judeho Bellinghama za jeho červenú kartu v zápase proti Valencii. "Posúdili agresívny spôsob, akým pristúpil k rozhodcovi... A dúfam, že ho nezaradili na čiernu listinu. Niekedy protestuje, ale to robí každý ... a niekedy je to zo strany Bellinghama skôr prehnané," uzavrel Talian.

Stojí za zmienku, že Angličan nebol suspendovaný za urážku rozhodcu, za ktorú hrozí trest na 4 až 12 zápasov, ale za "neúctivý prístup k rozhodcovi". Podľa záznamu Gila Manzana sa Bellingham po záverečnom hvizde niekoľko sekúnd pred gólom "agresívne rozbehol smerom k rozhodcovi" a kričal "It's a fuc*ing goal"...

Ancelotti sa vyjadril aj k Viníciusovi a tomu, ako sa verejnosť voči nemu správa: "No, téma Vinícius... Pozrel som sa do histórie a štatistík... a nikdy som nevidel futbalistu, ktorý by bol tak prenasledovaný ako Vinícius. Hovoria a robia mu všetko... Čo má robiť? Všetci musia zmeniť svoj postoj k Viníciusovi. Ešte nikdy taký talentovaný hráč toľko netrpel. Vo Vallecase ho udreli po hlave a nebolo tam ani jedno varovanie. A teraz všetci volajú po tom, aby bol vylúčený kvôli tomu, čo sa stalo v zápase s Lipskom," uviedol tréner.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2024-03-09 16:44:22
Môže si za to sám. Na ihrisku sa niekedy chová ako nepríčetný. Možno,že je veľký srdciar ale nemusí to preháňať.
2024-03-09 16:46:58
Sorry, toto ide za vinim - sám si to pýta, sám si to žiada, nech začne najprv od seba a potom zmenia prístup k nemu aj iní čo už hráči alebo fanúšikovia/diváci ✌️