Madridský denník Marca uverejnil rozhovor s bývalým hráčom Barcelony, ktorý teraz háji farby aš-Šabábu Rijád Ivanom Rakitićom. Prečítajte si najzaujímavejšie vyjadrenia tohto stredopoliara.

Aký je rozdiel medzi súčasnou Barcelonou a tou, za ktorú ste hrali?

"V súčasnosti je to iný klub, ako je ten minulý: No, neviete, že ste mali dobrú priateľku, kým ju nestratíte (smiech). Myslím si, že najväčší rozdiel medzi Barcelonou a Realom je v tom, že Madridčania sa dokázali meniť krok za krokom. Ďalej sú tam Toni, Luka, v Barcelone sa príliš ponáhľajú. Som presvedčený, že Gavi, Pedri a všetci mladí hráči, ktorí majú veľkolepý talent, že oni budú budúcnosťou Barcy a španielskeho futbalu. Ale myslím si, že by im trochu pomohla aj naša pomoc, nás "starých". Som si istý, že Bellinghamovi, Camavingovi a ostatným každodenný kontakt s Lucom veľmi prospel. Myslím si, že sme to [ako Barcelona; pozn. red.] mohli riešiť inak, a to ma bolí, pretože Barça bola šesť rokov mojím domovom. Mám k nej hlbokú náklonnosť a sledujem ju, navyše Xavi je môj blízky priateľ, sledovať, ako trpí, ma bolí na duši, pretože keď som s ním hrával, bol to on, kto si najlepšie rozumel s loptou, preto ma to tak bolí. Dúfam, že sa mu to podarí napraviť, výsledky nie sú také zlé, ako vyzerajú."

Čo by ste ešte chceli vo futbale dosiahnuť?

"Myslím, že sme tu tak trochu z rovnakého dôvodu, aby sme sa učili a videli, čo sa tu stane. A predovšetkým, osobne musím povedať, že som veľmi šťastný, veľmi hrdý na to, že som tu. Samozrejme, pri rozhodovaní sa pre tento krok si myslím, že ako vždy, je tu trochu spojitosť s... Nehovorím, že so strachom, ale s množstvom otázok, neistoty a nevedomosti, čo očakávať. Pravdou však je, že som veľmi šťastný, veľmi prekvapený, predovšetkým z lásky, futbalu, túžby, radosti. A to je to, čo mi robí radosť, že som sem dnes prišiel s obrovským úsmevom, chcem sa s vami porozprávať, naozaj vám predstaviť, čo sa tu deje, pretože vždy sa hovorí o peniazoch, ale je naozaj pekné to vidieť, žiť zo dňa na deň a pravda je, že som veľmi šťastný každý deň, snažím sa pomáhať iným, aby mohli urobiť ďalší krok, a som presvedčený, že každý, kto ten krok urobí, bude prekvapený a veľmi šťastný. "

Plánujete ísť v šľapajach Kroosa a vrátiť sa do národného tímu?

"O tom neuvažujem. Neuvažujem o tom predovšetkým z úcty, pretože si myslím, že chlapci, ktorí sa dokázali kvalifikovať na Majstrovstvá Európy teraz v Nemecku, si v prvom rade zaslúžia hrať na Majstrovstvách Európy. A zaslúžia si aj moju podporu zvonku. Minister ma tiež pozval, aby som za štrnásť dní počas reprezentačnej prestávky prišiel, že budú vedľa mňa v Abú Zabí hrať dva priateľské zápasy, aby som ich navštívil a bol s nimi. Chorvátsky národný tím môže vždy, ale vždy počítať s mojou podporou vo všetkom, ale nemyslím si, že ako s futbalistom, nie z nedostatku chuti, pretože ak ma zajtra povolá z nutnosti, Boh nás miluj, ale nech sa stane čokoľvek, že ma bude potrebovať na ihrisku, budem tam, samozrejme, na 100%."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-09 21:21:50
Všetko išlo do prdele od nástupu Valverdeho a odchodom Neymara. Keby len šlo vrátiť čas a už vtedy urobiť správne rozhodnutia po športovej, finančnej a manažérskej stránke.