Robert Lewandowski poskytol rozhovor pre televíziu TVP Sport, v ktorom hovoril predovšetkým o poľskom národnom tíme, ale povedal aj pár slov o FC Barcelona. Útočník okrem iného upozornil na realitu rozvoja mladých futbalistov.

"Pred dvoma týždňami sme začali trénovať tvrdšie, intenzívnejšie. A v posledných zápasoch sme vyzerali lepšie. (...) Po prvom zápase [s Neapolom] máme pocit nedokončenej práce. Sme však na vzostupnej vlne, hráme stále lepšie a myslím si, že toto je moment, keď môžeme ukázať, že môžeme konkurovať komukoľvek. Ak budeme hrať náš futbal a postúpime. Vieme, že Neapol má problémy, ale najviac bude záležať na nás."

"Mladí futbalisti? Tí okolo nich musia byť pripravení na to, čo sa stane, ak sa situácia zhorší. (...) Teraz je to iná generácia, sú tu Instagram, sociálne siete - je to ešte ťažšie. Pretože oni pred tým neutečú, nezatvoria sa medzi štyri steny. To je výzva pre futbal, či títo hráči budú schopní psychicky vydržať desať, dvanásť alebo viac rokov. Tlak je obrovský a málokto by to všetko zvládol."

zdroj: TVP Sport
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-03-10 08:07:46
Tak začali tvrdšie trénovať - DOBRÉ RÁNO ...!!!
lojzo Premium
2024-03-10 08:24:47
No zavčasu ste začali tvrdo trénovať, to to je ale novina pán Xavi pomaly sezóna vrcholí a vy ste začali makať, to teda veľmi cení, ale zabrzdený vlak už asi ťažko rozbehnete.