Marc-André ter Stegen slávi cenné jubileum, keď odohral 400 zápasov v drese Blaugranas. Nemec bol po zápase s Mallorcou ocenený špeciálnym dresom a hovoril o tom, že je hrdý na to, že za Barcelonu odohral taký veľký počet stretnutí.

Nemecký brankár dostal po zápase s Mallorcou dres s číslom 400 a v šatni ho spoluhráči odmenili potleskom a skandovaním. Tak ako fanúšikovia Ter Stegena podporujú a oceňujú počas zápasov.

Neskôr si kapitán Blaugranas vzal slovo a vyjadril sa k svojmu úspechu: "V prvom rade som hrdý na to, že som mohol nosiť dres tak dlho a že som sa vždy mohol spoľahnúť na podporu spoluhráčov. Je to krásne číslo. Na začiatku nad takýmito vecami nerozmýšľate, ale teraz, keď sa mi podarilo odohrať toľko zápasov, má pre mňa väčší význam. Čím viac zápasov, tým lepšie. Vždy sa snažím vydať zo seba maximum pre tento erb a teším sa z toho, že môžem nastúpiť na toľko zápasov."

Potom sa vyjadril k skúsenostiam a k tomu, ako môžu jemu a tímu pomôcť v hre: "Človek sa učí a čerpá zo svojich skúseností na ihrisku, aby aspoň na základe toho mohol byť lepší. Samozrejme, snažím sa to odovzdávať aj všetkým novým kolegom, ktorí prichádzajú do tímu, alebo tým, ktorí majú o pár zápasov menej. Snažím sa ich nakaziť svojím prístupom a odovzdávať im tieto skúsenosti."

Treba povedať, že od Nemcovho návratu do bránky Barça inkasuje oveľa menej gólov. V posledných troch ligových zápasoch sa mu podarilo udržať čisté konto. Odkedy sa vrátil po zranení, Blaugranas v šiestich zápasoch inkasovali päť gólov, z toho tri v osudnom zápase proti Granade. Potom sa situácia už len zlepšovala. To sa zhoduje s celkovým zlepšením defenzívy, ktoré je spôsobené aj Christensenovým presunom na pozíciu defenzívneho záložníka, ale nemožno poprieť, že Ter Stegen vnáša do defenzívy Barcelony oveľa viac pokoja.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.