Joshua Kimmich sa už nejaký čas spájaný s Barcelonou a pravdepodobne kým nepodpíše novú zmluvu, táto telenovela sa neskončí. Novinári katalánskeho denníka Sport opäť informujú o možnosti príchodu nemeckého stredopoliara. Pravdepodobne by ho mnohí culés radi videli v drese Barcelony, ale vzhľadom na finančnú situáciu Blaugranas je to zatiaľ ťažko predstaviteľné.

Kimmich má s Bayernom Mníchov zmluvu do roku 2025 a zatiaľ si nesadol za rokovací stôl, aby rokoval o jej predĺžení. To znamená, že ak by Bayern chcel na jeho prípadnom odchode niečo zarobiť, bol by nútený rokovať so zainteresovanými klubmi už v lete. Športový riaditeľ nemeckého klubu Max Eberl priznáva, že rozhovory so stredopoliarom sa ešte nezačali: "Rád by som sa s Joshuom rozprával o jeho budúcnosti, ale tento rozhovor sa ešte neuskutočnil. Určite sa však uskutoční, pretože je pre Bayern veľmi dôležitým hráčom. Myslím si, že nový tréner bude mať svoj vlastný pohľad a bude sa na hráčov pozerať svojím vlastným spôsobom. Na to si musíme počkať a potom uvidíme."

Situácia v Bayerne je pre klub už nejaký čas prekvapivo nestabilná. Nedávno bolo oznámené, že dôjde k ďalšej výmene trénera a Thomas Tuchel nebude pokračovať vo funkcii v budúcej sezóne. Nezanedbateľné sú aj ligové výsledky, ktoré sú ďaleko od očakávaní a v súčasnosti je zisk ligového tituly nie veľmi reálny. Mníchovský klub zaostáva za Bayerom Leverkusen až o 7 bodov, a to napriek tomu, že odohral o jeden zápas viac (Bayer hrá svoj zápas dnes večer).

Navyše Kimmich bol v poslednom čase nasadzovaný na pozíciu pravého obrancu, na ktorej, pravda, už hrával na začiatku svojej kariéry. Podľa Eberla by to pre neho nemal byť problém: "Momentálne ho potrebujeme na pravej strane obrany. Na tejto pozícii bude hrať aj počas nadchádzajúcich Majstrovstiev Európy. Preto je pre nemecký futbal do istej miery prospešné, že tam môže hrať už teraz." Myslí si to aj samotný futbalista? Ťažko povedať, ale určite môžeme v najbližších mesiacoch očakávať ďalšie správy o ňom v katalánskej tlači.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-03-10 17:02:46
Kimmicha potažmo top CDM bych si vytyčil jako hlavní cíl pro toto léto na LW to nějak zvládneme s Fatim, ale CDM je pro nás nejdůležitější. Každé přestupové období by se nám mělo podařit koupit alespoň jednoho top hráče.