Futbal je viac ako len hra na ihrisku. Za každým hráčom sa skrývajú niekedy komplikované a škandálmi naplnené príbehy, kvôli ktorým ich často nenávidia aj ich vlastní fanúšikovia.

Gianluigi Donnarumma

Mladík AC Miláno sa zapáčil fanúšikom svojho materského klubu a zdalo sa, že má na dlhý čas zaistené miesto v základnej zostave. Túto idylku mu však pokazil jeho niekdajší agent Mino Raiola, ktorý bol známy svojou schopnosťou vymáhať pre svojich klientov super vysoké platy. Keď prišlo k finalizácii brankárovej zmluvy, predĺženie kontraktu sa odkladalo kvôli náhlym vysokým požiadavkám na novú zmluvu. Olej do ohňa prilial aj samotný Raiola, keď sa nelichotivo vyjadril na adresu vedenia milánskeho klubu. Dokonca aj nové online casino 2024 na tento príbeh stále pamätá a ponúka tematické hazardné hry.

Fanúšikovia Rossoneri včerajšieho favorita nenávideli a brankára dokonca prezývali "Dollarumma". Zmluvu síce podpísali, ale uprostred škandálov kvalita Gigiho hry citeľne klesla. Po skončení tejto zmluvy sa brankár rozhodol odísť z PSG ako voľný hráč, čo vedenie a fanúšikov ešte viac nahnevalo.

Dimitri Payet

Opäť tu máme príbeh škandalózneho prestupu. Dimitri mal skvelú kariéru v londýnskom West Hame United. Po podpise ďalšej zmluvy dostal bonus vo výške 1 milión eur. Všetko išlo dobre, až kým Payet po šiestich mesiacoch neoznámil, že chce odísť. Tréner Kladivárov si takéto machinácie nenechal páčiť a hráčovi zakázal trénovať. Túto situáciu len zhoršil rozsah Francúzových vyhlásení pre tlač o jeho úmysle zraniť sa, ak sa prestup neuskutoční.

Nakoniec svoj cieľ dosiahol a prestúpil do Olympique de Marseille. Osud však zneuznanému hráčovi vrátil dlh – v poslednom kole šampionátu si privodí skutočné zranenie, ktoré spôsobí, že Dimitri nepôjde na víťazné pre Francúzsko MS 2018.

David Beckham

Mnohých možno prekvapí, že Becks je na tomto zozname, ale aj on zažil vo svojej kariére nie práve príjemné chvíle. David prvýkrát zažil hnev fanúšikov v roku 1998. Vtedy v zápase majstrovstiev sveta proti Argentíne Brit podľahol provokácia skúseného Simeoneho. Anglicko bolo v početnej prevahe a nakoniec so súperom prehralo v penaltovom rozstrele. Doma fanúšikovia obviňovali 23-ročného Davida z prehry a niekoľko mesiacov mu venovali urážlivé skandovanie.

O niekoľko rokov neskôr sa začali Beckhamove problémy v klube. Vtedajší tréner Manchestru Alex Ferguson mu vyčítal nedostatočnú koncentráciu na hru. Po inom zápase tréner dokonca v návale emócií hodil po záložníkovi topánku. Na pozadí týchto škandálov David prestúpil do Realu Madrid, kvôli čomu ho fanúšikovia červených diablov roky nenávideli.

Po nie príliš oslnivej kariére medzi "elitou" odchádza Becks do Los Angeles Galaxy. Kvôli zvláštnostiam kalendára amerického šampionátu v medzisezónnom období dvakrát odišiel na hosťovanie do AC Miláno. Fanúšikovia klubu to tolerovali, až kým Brit nevynechal 17 zápasov MLS a raz bol počas pôsobenia u Rossoneri vyradený z hry kvôli zraneniu na šesť mesiacov. To všetko fanúšikov rozčulovalo, pretože sa necítili byť voči futbalistovi lojálni.

Cristiano Ronaldo

Kariéra jedného z najlepších futbalistov histórie je stále plná škandálov, aj keď skončil v Saudskej Arábii. Azda najznámejšia a najstaršia epizoda sa odohrala na majstrovstvách sveta 2006.

V zápase proti Anglicku aktívne presviedčal rozhodcu, že vtedajší spoluhráč Wayne Rooney ho úmyselne fauloval. Na túto epizódu by sa pravdepodobne časom zabudlo, ale po červenej karte pre Angličana Ronaldo žmurkol na svojho trénera, čo jasne zaznamenali kamery.

V celej Británii sa zdvihla vlna rozruchu. Zašlo to tak ďaleko, že Ronaldo sa bál vrátiť do Manchestru. Napriek tomu sa konflikt skončil na príjemnú nôtu. Futbalisti sa v médiách navzájom zasypali komplimentmi a Cristiano sa stal držiteľom Zlatej lopty za rok 2008.

Príbehy týchto hráčov sú len malou časťou bohatého futbalového dedičstva, v ktorom mali svoje miesto veľké víťazstvá aj ťažké skúšky. Napriek rôznym ťažkostiam zanechali škandalózni futbalisti výraznú stopu v histórii tohto športu a pripomínajú nám, že nikto nie je bez ľudských slabostí.

foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.