V Pauovi Cubarsím objavila Barcelona ďalší klenot zo svojej slávnej akadémie La Masia. Len 17-ročný stopér už pravidelne nastupuje pod Xavim a v utorok pri svojom debute v Lige majstrov proti Neapolu sa dokonca stal hráčom zápasu. Samozrejme, že jeho talent nezostal bez povšimnutia, pretože tento mladík je pripravený na svoje prvé povolanie do španielskeho národného tímu.

Podľa informácií katalánskeho denníka Sport sa o Cubarsího zaujímajú až štyri veľkokluby Premier League a to Arsenal, Chelsea, Manchester City a Manchester United. Súčasná zmluva 17-ročného hráča s Barcelonou je platná do roku 2026, ale obsahuje len odstupnú klauzulu vo výške 10 miliónov eur, čo láka spomínané kluby Premier League.

Manchester City si ho už vyhliadol, pričom správy z minulosti naznačujú, že jeho veľkým obdivovateľom je manažér Pep Guardiola. Medzitým jeho pohyb pozorne sledujú Arsenal, Manchester United a Chelsea. Záujem The Blues tiež nie je úplne nový, pretože sa pokúsili podpísať Cubarsího ešte pred jeho predĺžením v minulom roku.

Cubarsí sníva o Barcelone

Podpísať Cubarsího však bude pre všetky spomínané kluby ťažké, pretože Cubarsí sníva len o úspechu v Barcelone. Momentálne 17-ročný mladík žije svoj sen hrať v prvom tíme Kataláncov. Preto nemyslí na nič iné, len na to, aby sa stal kľúčovým hráčom tímu svojho srdca.

Navyše, Barça už agentovi stopéra oznámila, že má v úmysle vylepšiť jeho zmluvu. Medzi oboma stranami panuje dobré porozumenie, takže sa nezdá byť ťažké dosiahnuť dohodu, keď si sadnú za rokovací stôl. Napriek záujmu mnohých špičkových anglických klubov sa tak Barcelona nemusí obávať, že by sa Cubarsí nechal zlákať.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-14 11:56:42
Snad taky zůstane. Skvělý obránce.
2024-03-14 14:57:50
No ja dúfam, že ho nepustíme. Má veľký potenciál. Dúfam, že jeho rozvoj nezabrzdia nejaké ťažké zranenia ako vo veľa prípadoch našich mladých