Bayern Mníchov má naďalej záujem o Ronalda Arauja napriek tomu, že Barcelona odmietla predať stopéra počas januára. Leto môže byť v tomto prípade iné.

25-ročný uruguajský stredný obranca je jedným z prioritných prestupových cieľov bundesligového majstra v lete, informuje nemecký Bild. Bavori vraj pripravujú plán, ako získať obrancu Blaugranas ešte pred začiatkom nasledujúcej sezóny.

Ako bolo oznámené začiatkom tohto týždňa, Barcelona by si v lete vypočula ponuky za Arauja vo výške približne 100 miliónov eur, a to vzhľadom na svoju žalostnú finančnú situáciu. Bayern Mníchov si je vedomý tejto situácie a potrebuje získať finančné prostriedky, aby mohol financovať tento prestup, pretože okrem Arauja chce podpísať aj niekoľko ďalších hráčov. Bavorskí giganti preto plánujú prepustiť niekoľko hráčov prvého tímu v snahe zrekonštruovať káder a zároveň získať veľké príjmy.

V správe sa uvádza, že hráči ako Alphonso Davies, Leon Goretzka, Leroy Sane, Dayot Upamecano, Serge Gnabry, Noussair Mazraoui a Joshua Kimmich by mohli byť predaní s cieľom získať potrebné finančné prostriedky. Okrem Arauja chce Bayern aj Martina Zubimendiho (cieľ Barcelony) a Jeremieho Frimponga a je pripravený prijať vážne opatrenia na ich financovanie.

Pokiaľ ide o Barcelonu a Arauja, kolujú protichodné správy. Prednedávnom prezident klubu Joan Laporta verejne tvrdil, že obrancovi by predĺžil kontrakt "do konca života." Začiatkom tohto týždňa sa však objavili informácie, že by za neho mohla byť ponúknutá suma okolo 100 miliónov eur. Hráč na druhej strane priznáva, že je v Barçe spokojný, ale trvá na tom, že jeho budúcnosť je v rukách klubu. Isté však nie je nič.

zdroj: bild.de
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-14 15:53:12
Snad zůstane. Celé je to celkem nesmysl jeho prodej. Bayern může chtít, ale má smůlu.
2024-03-14 16:49:39
Radšej by som nenakupoval,ako predávať najlepších hráčov !!!
Takých dobrých nekúpime,aby nám vykompenzovali naše hviezdy.
Viem si predstaviť predať hocikoho okrem Arauja,Cubarsiho,FdJ,Gaviho,Yamala,zatiaľ aj Pedriho a Roqueho a Ter Stegena.
Okolo týchto hráčov tvoriť tým.