Výborná forma mladých hráčov FC Barcelona teší klub, fanúšikov aj španielsku federáciu. Barça nemá dobrý dojem z toho, že jej hráči sú k dispozícii národnému tímu, a preto teraz koná tak, aby znížila riziko ich preťaženia.

Ako informuje Joaquín Maroto na SER Catalunya, Barça už dala RFEF jasne najavo, že nechce, aby sa niektorý z jej mladých hráčov objavil v národnom tíme toto leto na EURO aj na letných olympijských hrách v Paríži.

Novinár dodáva, že prioritou federácie môže byť EURO, takže tí hráči Barcelony, ktorí sa zúčastnia na Majstrovstvách Európy v Nemecku, by nemali hrať na Olympiáde v Paríži. Dá sa teda očakávať scenár, že Lamine Yamal a Pau Cubarsi (ktorého by mal Luis De la Fuente povolať), budú hrať na EURO (14. júna - 14. júla), zatiaľ čo napríklad Fermín López, ktorý ešte nedebutoval v seniorskej reprezentácii, sa zúčastní Olympiády (24. júla - 10. augusta).

Treba však pripomenúť, že španielske zákony ukladajú klubom povinnosť dať svojich hráčov k dispozícii národnému tímu bez ohľadu na to, či sa zápasy národného tímu konajú v termínoch FIFA alebo nie. Ak teda federácia vyhovie žiadosti Barcelony, je pravdepodobnejšie, že to bude len na základe džentlmenskej dohody.

zdroj: SER Catalunya
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-15 09:41:45
Přesně se u toho bojím, aby se to neprojevilo jako u Pedriho. Ten je pomalu půlku sezony zraněný. Gavi také zranění. Jaká náhoda - oba hráli maximum možného...
2024-03-15 09:54:59
Španielska reprezentácia musí byť strašne slabá, keď bude musieť povolať chlapcov, čo nemajú ani 18 rokov na Euro. To nemajú vo veku od 18 do 38 rokov toľko kvalitných hráčov, aby si naši mladíci oddýchli, prípadne išli iba na Olympiádu, kde vekovo skôr patria? Barcelona má jasno. Bud euro alebo olympiáda. Federácia by to mohla rešpektovať.... Aj keď nemusí....