Podľa novinára Adriana Sancheza začína mať útočník Barcelony Vitor Roque pochybnosti o svojej budúcnosti v klube. Novinár potvrdzuje, že nový útočník Blaugranas začína mať obavy z toho, že ho klub počas leta pošle na hosťovanie.

Od januárového príchodu do klubu nastúpil brazílsky útočník za Barcelonu na jediný zápas, pričom vo všetkých súťažiach odohral iba 226 minút. To znamená, že v 10 zápasoch, ktoré odohral, strávil v priemere len 22 minút na zápas.

Začiatkom tohto mesiaca Xavi riešil otázky týkajúce sa Roqueho obmedzeného herného času a tréner spresnil, že táto situácia vyplýva z okolností, ktoré sprevádzajú hráčov príchod, spolu s prirodzenou konkurenciou v tíme: "Prišiel tesne po zranení, musel sa dostať do rytmu súťaže, hry, prispôsobiť sa nášmu systému," vysvetlil Xavi.  "Lewandowski hrá ako 'deviatka' a na svojej prirodzenej pozícii nehral, alebo len veľmi málo. Prispôsobuje sa pozícii krídelníka. Je to otázka času. Môže nám dať veľa vecí a už nám ich dáva," dodal.

Vzhľadom na jeho situáciu v klube sa povráva, že o jeho získanie sa zaujímajú niektoré tímy Premier League, ktoré hľadajú útočníka. Zabezpečenie služieb Brazílčana sa však nezaobíde bez problémov. Barcelona, ktorá si chce udržať svojho mladého útočníka, ho zaviazala dlhou zmluvou, ktorá je platná až do roku 2031, a záujemca by musel ponúknuť veľmi lukratívne podmienky, ktoré by Kataláncov presvedčili.

Vzhľadom na to, že Lewandowski si určite udrží svoje miesto aj v budúcej sezóne, pre Barcelonu by bolo ťažké nechať Roqueho hrať toľko, koľko by chcel. Ale nech to stojí, čo to stojí, aj dočasný odchod je veľmi nepravdepodobný.

zdroj: adriansanchez
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
Michaela Premium
2024-03-15 13:30:41
Prispôsobuje sa pozícii krídelníka... ach
2024-03-15 13:30:56
To bude záležať od nového trénera. Teraz nemožno nič predpovedať.