V súvislosti s dvojzápasom Barcelony s PSG je zaujímavé, či budú na toto stretnutie k dispozícii kľúčoví hráči Xaviho tímu, ktorí sú momentálne zranení. Hovoríme predovšetkým o dvoch pilieroch stredu poľa - Pedrim a Frenkiem de Jongovi. V súvislosti so zdravotným stavom Ferrana Torresa sa objavili pozitívne správy.

Samozrejme, Alejandro Balde a Gavi, ktorí pravdepodobne nebudú hrať do konca sezóny, nemajú šancu sa na duel s PSG zotaviť. Na druhej strane Marcos Alonso už s tímom trénoval, takže by mal byť v blízkej budúcnosti zaradený do nominácie. Situácia Frenkieho de Jonga je neistá. Prvé prognózy hovorili o tom, že Holanďan bude mimo hry štyri až päť týždňov. Cieľom je, aby sa stredopoliar vrátil už na prvý súboj s PSG 9. alebo 10. apríla. Niektoré prognózy však hovorili o tom, že 26-ročný hráč by mohol byť k dispozícii 14. apríla na stretnutie s Cádizom, takže si budeme musieť počkať na ďalšie posúdenia priebehu liečby.

Pedriho situácia je horšia. Očakáva sa, že absencia záložníka bude trvať dlhšie ako rehabilitácia De Jonga. Novinári sa zhodujú, že v prípade stredopoliara je ťažké predpokladať konkrétny dátum návratu, najmä keď došlo k ďalšiemu svalovému zraneniu. Najoptimistickejší je Fernando Polo z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, ktorý tvrdí, že Pedri by sa mal vrátiť na zápas proti Realu Madrid 21. apríla, a ak rehabilitácia 21-ročného hráča pôjde dobre, mohol by dokonca nastúpiť na odvetu proti PSG 16. alebo 17. apríla. Účasť Španiela v prvom stretnutí s Parížanmi sa teda zdá byť v podstate vylúčená. Čas ukáže, či sa Španiel skutočne bude môcť vrátiť na zostávajúce kľúčové stretnutia, ale v jeho prípade je najdôležitejšie, aby sa konečne zbavil zdravotných problémov, ktoré brzdia jeho kariéru.

Dobrá správa prišla z dnešného tréningu v Ciutat Esportiva. Ferran Torres by mal byť čoskoro k dispozícii. Návrat Španiela do hry sa odkladal, ale dnes konečne absolvoval niekoľko tréningov s tímom. Podľa plánu by mal byť Ferran v nominácii na duel proti Atléticu Madrid.

zdroj: španielska tlač
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.