Barcelona sa po štyroch rokoch dokázala prebojovať do štvrťfinále Ligy majstrov, kde ju napokon vyzve Paris Saint-Germain. Barça sa s Parížanmi v priebehu rokov pri svojom zápolení na európskom fronte často stretávala a v tejto sezóne bude mať opäť šancu vylepšiť si proti nim svoju solídnu bilanciu.

A ako reagovala šatňa FC Barcelona na výsledky dnešného žrebu? Alex Pintanel tvrdí, že hoci hráči Barcelony neboli pri ohlásení zápasu s PSG ohromení radosťou, vôbec neboli sklamaní z toho, ako dopadol žreb. Navyše podľa Javiho Miguela panuje s výsledkom žrebu spokojnosť, keďže Barça sa vyhla Manchestru City a Realu Madrid.

Okrem toho by sa v prípade víťazstva mohli v semifinále stretnúť s Atleticom Madrid alebo Borussiou Dortmund, čo je opäť priaznivé. Jeden z týchto dvoch tímov by bol určite považovaný za menšiu hrozbu ako ostatné tímy, ktoré sú stále v hre, čo by im vydláždilo potenciálnu cestu do veľmi dôležitého finále vo Wembley.

Priaznivý žreb

Výsledok žrebu mohol byť pre Blaugranas pravdepodobne oveľa horší. Bayern Mníchov, ktorý je považovaný za strašiaka Barcelony, alebo úradujúci majster Manchester City mohli predstavovať ešte väčšiu výzvu. Prekonať PSG nebude pre Barcelonu v žiadnom prípade hračka, keďže Parížania sú jasným lídrom Ligue 1 a vo svojich radoch majú jedného z najlepších hráčov sveta Kyliana Mbappého.

Francúzi však ešte ani raz nevyhrali Ligu majstrov, a tak sa Barça bude spoliehať na svoje dedičstvo. Napriek tomu, že Barcelona v ligovej tabuľke zaostáva za Realom Madrid s výrazným odstupom, jej forma v poslednom čase ukazuje vzostupnú trajektóriu. Odkedy Xavi oznámil svoju rezignáciu po prehre s Villarrealom, Barcelona neprehrala ani jeden zápas.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.