Diego Simeone sa zúčastnil na tradičnej predzápasovej konferencii pred zajtrajším stretnutím s Barcelonou, na ktorej odpovedal na otázky prítomných novinárov.

Dnes ráno bolo potvrdené, že Mario Hermoso nebude k dispozícii na zajtrajší zápas proti FC Barcelona. Chcel som sa opýtať na Reinilda, ako ho vidíte a či má šancu nastúpiť v zajtrajšom zápase.

"No, Mario utrpel v poslednom zápase zranenie a Reinildo je pripravený, trénoval veľmi dobre, s veľkým entuziazmom. Je to chlapík, ktorý vždy vydal zo seba to najlepšie pre tím, keď na neho prišiel rad, a samozrejme neočakávame nič iné, ak dostane šancu hrať zajtra."

Kto by si pomyslel, že po takom "hajlajte", ako bol ten stredajší, by mohlo prísť pokušenie trochu si oddýchnuť? Ale viem si predstaviť, že veľkosť súpera a stávky na Atlético sú dostatočným varovným signálom, aby ste takúto chybu neurobili.

"Pravdou je, že La Liga si od nás vyžaduje veľkú pozornosť, pretože je zrejmé, že šampionát bude odteraz až do konca sezóny komplikovaný, pretože Bilbao si počína veľmi dobre. Real Sociedad sa, samozrejme, po vypadnutí z Ligy majstrov stále zlepšuje a je v hre len na jednom fronte."

Hovorili ste o Barçe, o tom, ako si v poslednom čase sama narobila problémy. V prvom zápase bol hrdinom João Félix. Chcem sa vás opýtať, či sme od tohto zápasu videli slabšiu verziu Joãa Félixa, ktorý hrá možno pod očakávaniami futbalistu na jeho úrovni. Myslím si, že je to trochu podobné tomu, čo sa stalo v Atléticu. Ako to vidíte, túto nevyrovnanosť Portugalčana?

"Veľmi si vážim hráčov, ktorí hrajú za iné tímy, zvyčajne sa k žiadnemu z nich nevyjadrujem a toto nebude výnimka. Myslíme na to, ako sa naši hráči zotavia z veľkého úsilia, ktoré predtým vynaložili, zo skvelého zápasu, ktorý odohrali. Pravdou je, že odohrali krásny zápas, na ktorý sa bude určite spomínať. Na základe úsilia, ktoré sme vynaložili ako tím, dúfame, že v tom dokážeme pokračovať a zajtra nás čaká skvelý zápas."

Ku koncu zápasu Griezmann poznamenal, že zle dostúpil, že ho bolí členok a že je trochu unavený po takom rozhodujúcom zápase, akým bol ten proti Interu. Robí ho to opatrnejším? Je úplne fit na zápas proti Barcelone?

"Zajtra máme ešte jeden deň, hráme večer, takže zajtra na poludnie sa s ním stretnem, opýtam sa ho, uvidíme, ako sa cíti, a na základe toho, ako sa bude cítiť, sa rozhodneme, čo bude najlepšie pre tím, hlavne a samozrejme pre neho."

V prvom zápase proti Barçe ste boli vo veľkej pohode a tá prehra akoby uškodila tímu, pretože ste hrali veľmi dobrý futbal, bolo veľmi ťažké konštruovať akcie z obrannej línie, tlak Barçy vám veľmi ublížil. Neviem, ako vidíte zajtrajší zápas, čo sa môže zmeniť a ako môžete Barçu zraniť viac ako v tomto zápase?

"No je jasné, že to nebude rovnaký zápas. Samozrejme, že k zápasu pristúpia aj oni unavení a bez dodatočného času na oddych. Bude pre nás veľkým úsilím vyrovnať intenzitu hry a hrať tak, ako chceme. Vyhrali sme už veľa zápasov a mužstvo sa očividne rozvinulo, okrem spôsobu hry, ale bezpochyby sme stále v tejto línii. V tejto schopnosti pokračovať, aby sme vyhrávali ďalšie zápasy, aby sme boli silnejší a aby mužstvo začalo vytvárať to, čo v zápase hľadá."

zdroj:  YT: Atletico de Madrid
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.