João Felix vstupuje do centra pozornosti ako jeden z najdôležitejších hráčov v dnešnom súboji Atlética Madrid s Barcelonou vzhľadom na jeho históriu s Los Colchoneros. Hráč je v súčasnosti na hosťovaní v Barcelone, ale opakovane dal jasne najavo, že sa do hlavného mesta Španielska vrátiť nechystá.

Barcelona odohrala proti Neapolu veľmi dobrý zápas a za normálnych okolností by neboli potrebné žiadne zmeny týkajúce sa dnešného zápolenia na Metropolitano. Xaviho však láka myšlienka využiť motiváciu Joãa Felixa zažiariť proti svojmu bývalému klubu. Informuje katalánsky denník Sport. Zápas sa napokon odohrá na štadióne Civitas Metropolitano, ktorý roky nazýval svojím domovom.

Xavi sa totiž po tréningu v sobotu osobne prihovoril k Felixovi a tento rozhovor sa mal týkať toho, že dnes nastúpi v základnej zostave. Koniec koncov, bol to práve Felix, kto strelil víťazný gól, keď sa oba tímy stretli v poslednom vzájomnom zápase tejto sezóny. Xavi má teda dve možnosti - buď vytlačiť Raphinhu, alebo Lamineho Yamala zo základu, ktorý hral s Neapolom. V oboch prípadoch bude Felix hrať na ľavom krídle.

Aká je jeho budúcnosť?

Felix dal jasne najavo, že sa nechce vrátiť Atlética Madrid v akejkoľvek úlohe. Pravdou však je aj to, že argentínsky tréner Diego Simenone nevidí mladíka vo svojich plánoch, čím sa opäť otvárajú dvere k odchodu v júni.

Barcelona dúfa, že bude s Portugalčanom pokračovať v spolupráci aj v budúcej sezóne, ale uvedomuje si, že Felix nepodáva tak dobré výkony, aby ho bolo vhodné kúpiť na stály transfer. Nie je vylúčené ani druhé hosťovanie, ale veľa bude závisieť od Felixových výkonov v nasledujúcich mesiacoch. Zatiaľ je jasné, že 24-ročný hráč bude na Civitas Metropolitano prijatý nepriateľsky. Jeho jediným cieľom bude umlčať publikum.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-17 14:44:23
Celá naša sezóna v LL závisí v prvom rade od dnešného zápasu a zápasu s RM. Ak chceme niečo dokázať, musíme to dokázať dnes.