Budúcnosť Joãa Cancela je jedným z otáznikov Barcelony, keďže sa blíži letné prestupové obdobie. Cancelova zmluva na Camp Nou vyprší na konci sezóny, ale klub si chce jeho služby udržať aj po lete. Rokovania s Manchestrom City však vždy boli pre Barcelonu problémom, najmä pokiaľ ide o cenu transferu a to vzhľadom na pretrvávajúce ekonomické problémy klubu.

Zdá sa však, že Jorge Mendes je pripravený sám presvedčiť Manchester City, aby sa zbavil Cancela za nižšiu cenu. Podľa denníka katalánskeho denníka Mundo Deportivo sa Mendes plánuje čoskoro stretnúť so zástupcami The Citizens, aby prediskutovali budúcnosť barcelonskej hviezdy.

Podľa tejto správy Mendes požiada Manchester City, aby Cancela predal za primeranú sumu na úrovni 20 miliónov eur alebo menej. Vyplýva to z nedávneho stretnutia, ktoré sa uskutočnilo medzi Mendesom a zástupcami Barcelony vrátane prezidenta Joana Laportu a športového riaditeľa Deca. Na stretnutí sa okrem iného hovorilo o budúcnosti Cancela a Joãa Felixa. Zatiaľ čo Barcelona nemá príliš veľký záujem podpísať s Felixom trvalú zmluvu, no vážne uvažuje o tom, že Cancela kúpi.

Dva scenáre pre Cancela

Hodnota len 20 miliónov eur sa zdá byť dosť nízka pre hráča Cancelovho kalibru, najmä ak vieme, že jeho zmluva na Etihad vyprší až v roku 2027. Preto nebude prekvapením, ak Manchester City bude za portugalského reprezentanta požadovať vyššiu sumu. Práve tu by mohol prísť vhod Jorge Mendes.

Ak sa portugalskému superagentovi nepodarí presvedčiť Man City, aby hráča predal za zníženú cenu, pravdepodobne sa rozhodne pre ďalšiu zmluvu o hosťovaní. Hoci by sa Barcelona v ideálnom prípade snažila o trvalú zmluvu, nevadilo by jej mať Cancela ešte jednu sezónu, než sa prípadne pokúsi o prestup v lete 2025.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-17 15:45:44
Ja by som ho nekupoval, za viac ako 10 milionov. Ma 30 rokov, sme na tom financne zle, a mame vyhodnu poziciu, pretoze Cancelo chce u nas hrat. Ak nebudu chciet 10 tak hostovanie je uplne v pohode za mna.